banner2
 
Umm Al-Kurra Üniversitesi’nin geliştirdiği Kâbe'yi genişletme projesi çerçevesinde 5 Aralık 2011 tarihinde yıkımına başlanacak olan revaklar, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştı.
Suudi Arabistan’ın yıkım kararı aldığı Kâbe’nin iç avlusundaki Osmanlı devleti tarafından yapılmış olan revaklara Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa talip oldu.
Şanlıurfa, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde geçen yıl Kabe’nin Revaklarını Şanlıurfa’ya getirilmesi için girişimde bulundu. Ancak bu yıl 5 Aralıkta yıkılacak olan revaklara Şanlıurfa ile beraber Ankara ve İstanbul da talip oldu.
Her şeyde olduğu gibi bu işte de geç kalıyoruz gibi…
Evet, ŞUTSO geçen yıl girişimde bulunmuş ama bir sonuç alamamış. Eğer sosyal medyada faaliyette bulunan bir grup Şanlıurfalı “Kabe Revakları Şanlıurfa’ya getirilsin” kampanyası yapmasaydı, bir çoğumuzdan habersiz bu revaklar ya Ankara’ya ve ya İstanbul’a giderdi.
Gerçi bizim hala bir kamuoyu oluşturamamamız bu tehlikeyi bertaraf etmemiş ya…
Şanlıurfa başta belediye ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere medyası ile güçlü bir ses çıkarmalı. Revaklara talip olduğunu bütün Türkiye’ye duyurmalı.
Çünkü bu revaklar Şanlıurfa’ya v Balıklı Göl’e çok yakışacak.
Hz. İbrahim’in doğduğu mağara olduğuna inanılan ve kutsal balıkları ile önlü Balıklıgöl, bu revaklar ile gerçek bir inanç turizmin merkezi konumuna gelecek.
Bu arada Şanlıurfalı milletvekillerine de çok iş düşüyor. Özellikle de kraliyet ailesi ile dostluğu bulunan Şanlıurfa Milletvekiline bu revakların Şanlıurfa’ya getirilmesi için büyük görevler düşüyor.
Çok acele etmeliyiz. Zira bu revaklar Türkiye’nin tüm illeri içerisinde en çok Şanlıurfa’ya yakışır. En çok Şanlıurfa’nın hakkı. Çünkü Şanlıurfa medeniyetlerin başkenti…
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.