banner2

Şeytanın varlığı Ayet ve hadislerle sabittir Şeytan insanın en büyük düşmanıdır. Görevi insanları doğru yoldan saptırmaktır. Şeytan insanın düşmanı, tuzak kurucusu olduğu gibi, nefis, şehvet, Şöhret, mevki makam, mal mülk, dünya perestlikte insanın düşmanlarıdır.

İnsanı isyan bataklığından kurtaracak,Kur'an, Sünnet, Fıkhın yap dediklerini yapmak, yasaklarından da kaçınmakladır. Bunun dışındaki arayış yolları sapıklıktır.

Bir toplum okumuyor, sormuyor, sorgulamıyorsa, O toplum zilletle, körü körüne alkışlamaya, köle gibi yaşamaya mahkumdur.

Sosyal medya iyi kullanılırsa büyük bir nimettir. Ne yazıkki çoğu Şeytanı memnun etmek için kullanılıyor. Siyasi gözlük ve bakışla alan helal haram demeden atış poligonuna dönüşmüş.

Seçilmek için siyâsetçinin biri hamal pazarına gitmiş, elleri nasırlı hamallar etrafını doldurmuş, siyasetçi ateşli vaatlerini anlatıyor. Her kes pür dikkat siysetciyi dinliyor. Hamallardan biri; "Dur beyefendi. Söylediklerin doğru. sen seçilirsen ben bu hamallıktan kurtulacakmı yım?" deyince her kes dağılıyor. mesele bu kadar basit.

Zenginin malı fakirin çenesini yorar misali. Çağdaş bir ülkede, Din dışı seçim yapılıyor. İçki fabrikasına müdür tayin edilecek,oyumu Musalliyemi,Namazsıza mı vereyim? ben; kim bütün kötülüklerin anası fabrikanın üretimi müskiri meyve suyuna çeviriyorsa hem oyumu verir hem de alkışlarım. Konu mayın tarlası gibi ne demek istediğimi arif olanlar anlar.

Bu Rahmet ayında birbirimizle uğraşacağımıza Büyük bir felaket geçirdik. Milyonlarca insan mazlum ve mağdur. Yürekler dağlanmış. Çözüm odaklı, "gün ben ne yapabilirim" günüdür.

Tuttuğumuz Oruç, kıldığımız Namaz, Okuduğumuz Kuran bizi yalandan,Gıybetten, iftiradan, cimrilikten, kibirden Irkçılıktan, ayrımcılıktan, Adaletsizlikten, ahlaksızlıktan, merhanetsizlikten alıkoymuyorsa zincirlere vurulmamış şeytanla arkadaş olmuşuz demektir. Bu mübarek günler de Kur'an okuyalım. Ne diyor azda olsa manasını öğrenelim.

Hadisler okuyalım verdiği mesajı alalım. En mühimi sağlam bir ilmihal okuyalım lehimizde ve aleyhimizde olan amellerimizi öğrenelim. Şeytanın Okul üretimini pazarlayanlara kulak vermeyelim. Üç günlük dünya için şeytanın tuzaklarını bozalım.

Dini kendimize değil, biz Dine uyalım. Dünyada en çirkin, alçak şey, amel; Dinin kutsal ilkelerini dünyalıklar için basamak yapmaktır. Asıl şeytan zincirlere vurulsada, insi şeytanların şerrinden Allah'a sığının. Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.