banner2


Bu Yıl kısmet olursa 13 Nisan 2021 Salı günü Ramazan Ayı başliyor.

Mevla inananları kavuştursun.Ramazan Ayının başı Rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden azattır. Ramazan ayı gelince Cehennem kapıları kapanır, Cennet kapıları ise açıktır.

Şeytanlar ise zincirlere vurulur.

Bin aydan daha faziletli leylei kadir gecesi ise Ramazan ayının son on günündedir. Bu gece Kuran semadan yer yüzüne ayet ayet inmiştir. Bu iniş 23 Yılda tamamlanmıştır. Kuranın beyanına göre geçmiş ümmetlere de oruç farz kılınmış. Oruç sadece yememek,içmemekten ibaret değildir.Tüm organlarımızla oruç tutmalıyız. Haramların semtinden uzak durmalıyız.tüm ibadetlerin temelinde kötülüklerden arınma vardır.

Sahura kalkmak bir bardak su ile olsaniyet etmek Sünnettir. Iftar açarken de ertesi gün  için niyet edilebilir. Oruç maddi manevi kirlerden arınmadır.bir eğitim, terbiye talim olgusudur.

Allah Resulü SAV.13 Yıllık Mekke tebliğinde putlar, Cahiliye adetleri Şirk düzenleri ile uğraşmıştır. Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toğrağa gömülüyordu, Zalimler,zulüm yapıyor ilahlık taslıyor,meddahları vardı. Faiz, zina, kölelik her tarafı sarmıştı. Kula kulluk vardı.Tüm çile baskılara rağmen kısa sürede ümmetin Peygamberi bir avuç fakir sahabe ile Allah'ın inayeti ile tüm şirk düzenleri, kisra sarayları yerle yeksan olmuştur.

Cihat mal zemeleri, Allah'ın ayetleriydi.Aynı kuran bizimde elimizde,Kuran Ayında kuran okuna cak anlatılmayacak. Tam Ebucehil anlayışı Cahiliye döneminde 360 put vardı asrımızda milyonlarca canlı cansız putlar var. O dönemde Ebucehil bir taneydi asrımızda milyonlarca Ebucehiller var. Bende Müslümanım diyenlerin çoğu dahil, Uyuşturucu katil, keyfi zulüm, kölelik, Irk üstünlüğü, zina faiz, sömürü, kandırma, Yalan, talan, meddahlık, iftira, Kemirgenlik Ebucehil saltanatına rahmet okutuyor İslam Coğrafyasinda, Bu cahiliye adetleri ile kim mücadele edecek gerçek ulamalar,  şuurlu Müslümanlar, hep si suskun, sindirilmiş, Din dışı batıl ve atılın yağdanlıkları. Bunlar kimin varisleri belli değil (Ümmetin uyanışı için çalışanlar müs tesna) Allah sayılarını artırsın.

Sadece Namaz kılmak, Oruç tutmakla Müslümanlık olmaz. Nasıl olsa karun gibi zengin olmu şum emek vermeden zengin oluyorum Dolar ucuzlayınca alıyorum yükselince satıyorum üstelik milyarderlerin içine giriyorum bu anlayış günah hamallığıdır Parti kongreleri salonları lebaleb dolu olur,korona bulaşmaz, Ramazanda Camiler tedbirli olmakla beraber açık, teravih önce Camilerde kılınacak dendi.

Ani kararla Camiler de teravih kılınmayacak,herkes teravihi evinde kılacak.Camilerde Teravih kılınırsa ,korona bulaşır Dikkat edin ! ey İmamlar ve Camii Cemaatı,Allah sonumu zu hayreylesin.Kuran ayı,Rahmet aýı tüm dertlerimize deva olsun.Ümmetin uyanışı na vesile olsun.Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.