banner2

Rahmet Aylarından Recep Ayı 2 Şubat 2022 başlıyor. 3 Şubattada Reğaib kandilidir. Ümmete mübarek olsun.

Esaretten kur tuluşa,narkozdan uyanışına vesile olsun. "Allah'ım Recep ve Şabanı bize mübarek kıl ve bizi Ramazana ulaştır" Nebevi yakarış var. Bizimde duamız bu olsun.
Hayat su gibi akıyor. Her geçen gün ömür sermaye mizden eksiliyor. Sağ olanlar nice rahmet ve mağfiret aylarını, günlerini gördüler, görecekler. Gafletten farkında olmadan bü yük bir sevkiyat var.

Ölüm, doğum. Dünya teskeresi dolanlar ölümle Ahirete göçüyor yerine yeni doğanlar geliyor. Ahiret ebedi, dünya ise geçicidir. Dünyada rahat, Ahirette Cennet ehli olmak için çıkar yol belli kula kul olmak değil, Yaratana kul olmak, emirlerini yerine getirmek,haramlardan kaçınmakla mümkündür.

Dünyalık varlıklar, mevki makamlar, Şan şöhretler Ahiret azığının emrinde, çoğalmasında olursa güzeldir. Değilse, günah hamallığıdır. Bazıları cesurdur. Günah işlemede pik yapıyorlar.

başkasının avukatlığını yapanlar, kraldan fazla kral kesilenler, başkalarının sözcülüğüne soyunanlar, insanların özel hayatlarını, gizli hallerini postacılar gibi her tarafa servis edenlerde belki üç aylardan haz alacaklar ne diyelim yumurta beyazdır kırınca cılkçı kıyorsa suçu kimde arayalım.

Rahmet her tarafı kaplamış külfeti ile beraber, Havalar çok soğuk kimisi tezek, Odun, dogalgaz, klima ile ısınıyor. Kimiside bunlardan mahrum.
Yemendekilerin ne suçu var. Seneler dir bombalanıyor. Açlıktan çocuklar ölüyor siviller bombalanıyor ne uğruna mezhep uğruna ölen öldüren Müslüman, Küfre karşı güç oluşturması gereken müslümanlar imhada ortaklık kurarak birbirini bogazlı yorlar. Diğer islam ülkeleri de seyrediyor.
Haram aylar olsa bile, bir kınama, çaba bile yok, Irak,suriye, Libya, Filistin, Afganistan Tunus, başka islam ülkeleri yemen gibi can Çekişiyoraylar.
Ne yapılabilir dertleri dert edinmek, çareler aramak en son dua et mektir. Üç Aylar rahmettir. Bu aylarda genellikle Oruç tutun, kuran okuyun, Allahı çokça zikredin denilir. Güzel amellerdir Rabbim hepimizi zakirlerden eylesin

Ancak! Hayat yolculuğumuzda yalan, iftira gıybet, dertleri dert edinmeme, bana ne deme, Zulme karşı bigane kalma, mazlumdan yana olmama Rahmet aylarında bile bizi günahtan kurtaramaz. Siyaset dili halen sert ayrıştırıcı, zamlar, vergiler, kabarık fatu ralar, yanlı yalan haberler, çözümsüzlük in sanları bunaltıyor, ümitler törpüleniyor.

hasımlık çoğalıyor. Bizi en çok yaralayan daha düne kadar katil devlet terör devleti denilen israil Cumhurbaşkanı Ülkemize geliyormuş (Basından) Normalleşme zaten yapılmış kazan kazana oynanacakmış, ne diyelim Dün dündür...

Komşularla sıfır sorun dan,ülkenin sınırlarını duvarlarla örenler utansın mazlum halklar geçim derdinde, Din baronları,servet baronları, saray heveslileri seçim derdinde... Rahmet ayları hür metine kötü niyetlilere Rabbim hidayet versin.Vesselam.......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.