banner2

Mübarek bir ayın heyecanını yaşıyoruz. Allah yapacağımız İbadetleri kabul buyursun. Diğer İbadetlerde olduğu gibi, İbadet denilince Oruç tuttum kurtuldum. Cenneti hak ettim demek değildir.İslamın emir ve yasakları mevsimlik değil ki, En makbul İbadet, İyilik, hasenat tarlasından ayrılmamak, kötülük bataklığından sakınmaktır.

Ramazan Ayında tutulan Oruç bedenle yapılan Ibadettir. Oruç yememek, içmemekten ibaret değildir. Tüm azalarımızda oruçlu olmalıyız. Hem Oruç, hem yalan, gıybet, iftitira, Kibir, Kıskançlık, Kısacası hem Leyla'yı hemde mevlâ'yı razı etmek takva dışı bir ameldir.

Müslüman'ın görevi mevlâyı razı etmektir. günahlar her tarafımızı sarmış. Sadece kendimizi kötülüklerden korumak la kurtulamayız. Kötülüklere mâni olmak, kötü yolda olanların hidayetine vesile  olmakta asli görevlerimizdendir.

Başlıktaki ifade bir hadis mealidir.Ramazan Ayı gelince,ŞEYTANLAR zincirlere vurulur.Cennet kapıları açık,Cehennem kapıları ise kapalıdır. Faiz, Zina, Bina, Irkçılık, Soygun, adaletsizlık, Adaletsiz paylaşım,ayırım kayırmacılık genel anlamda bunlar revaçta kabul görüyor, işleniyorsa,Şeytanlarda serbesttir. Cehennem kapılarıda açıktır demektir.

Gerçi ilahi adalet bazen tecelli ediyor. Bir Korona Virüs mikrobu herkesi eşitlemiş.Ne yat ne kat, ne mal, ne varlık, ne mevki makam, ne korumalar, saraylar, ne de Teknolojiler, kimseyi koruyamıyor. ,

Bazıları Hayat normale dönünce dünya düzenleri değişecek diyorlar. Sanki mevcut düzenler insanları mutlu etmişte, gelecek düzenler İnsanlığı mutlu etsin. İpin ucu puştun elinde olduğu müddetçe İnsanlığa huzur, mutluluk yoktur. Kula kul olmaya, köleliğe devam..

Belki bir avuç azınlık mutlu ve putlu, Dünyada Rablık taslayanlar, mevcut sistemde nasıl mutlu iseler, gelecek düzendede aynı mutlulukları devam edecektir. Zalim ve katillerin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı olacaktır.

Ayetin ifadesi ile yeterki inananlar müzebzebin olmasın. İnsanları bu sıkıntılı günlerde, Kapitalizmin hortumları olan büyük marketlere mahkum etmek, teknoloji araç ları ile alo Market reklamı  ile insanları sanal aleme alıştırmak, gelecek düzenin ip uclarıdır.

Herkes buna göre ayağını denk atsın. Korona virüs salgını tüm Dünyada şiddetli bir şekilde devam ediyor. Ülkemiz de başta sağlık ordusu olmak üzere, Halk, yöneten, yönetilen yek vücut, salgın hastalıkla can siperane mücadele ediyor. Sosyal dayanışma zirve yapmış, Dünyalık siyaset çekişmesi olmasa, bu halka can kurban, Allah kötü yolda, düşüncede olanlara hidayet versin İsyanların kapılarını kapatalım. Merhamet, tüm iyiliklerin, İyi amellerin kapılarını aça-lım  ki, Şeytanlar zincirlerle bağlı, Cennet kapıları da açık olsun...

Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.