banner2

Sabah erken evden çıktım, yukarı/Evren sanayi de ki işimi bitirip dönüyordum. Tam sanayiden çıkarken, TOKİ ile sanayi kavşağında zaman zaman duran emniyet ekipleri uzaktan bana işaret edip beni durdular, çektim aracımı işaret edilen yere yanaştım. Açtım aracımın camını “kolay gelsin memur bey” dedim. “Sağol, in aşağı, arama yapacağız” dediler.

Araçtan inip buyurun dedim, “ehliyet ruhsat, kimlik vs.” dediler, çıkardım verdim. “Arabanın bagajını aç,” açtım! Arama tarama bir şey yok…

O arada baktım, yanı başımızdan fırıl fırıl araçlar geçiyor, dedim komiserim; hakkımda bir ihbar mı var? “Yok dediler, rutin arama/kontrol yapıyoruz.” Peki dedim şu giden araçta bomba varsa, sizde burada benimle boşuna uğraşıp bomba yüklü aracı kaçırdıysanız ne olacak? Dememle beraber kızdılar ve beni ‘mantıksızlıkla’ suçladılar.  

Dediler ki “biz araçların hepsini durdurursak, yol/trafik tıkanır.” O zaman benim ne suçum var ki beni boş boş oyalıyorsunuz deyince; “bizim yetkimiz var, biz istediğimizi arar, istediğimiz aracı durdurur kontrol ederiz” öyleyse keyfi muamele yapıyorsunuz deyince, daha çok kızıp kontrol ediyormuş gibi yapıp bilerek dakikalarca beklettiler. Bunu köşe yazımda yazıp sizi şikayet edeceğim dediğim de ise; “nereye istersen oraya yaz” deyip umursamaz bir tavırla benden sonra gelenleri 3-4 dakikada gönderdikleri halde, ben itiraz ettiğim için beni 10 dakikadan fazla beklettiler. GBT ve diğer durumlarımda bir anormallik bulamayınca evraklarımı verdiler.

Bir hukuk devletinde polis kendilerine verilen görevi kötüye kullanamaz, keyfi muamele yapamaz. Hastası olan vardır, acele işi olan vardır. Rast gele kafasının estiğini yoldan çevirip görevimizi yapıyoruz diyerek namuslu ve dürüst vatandaşa zorluk çıkaramaz.

Yetkililere sesleniyorum ve şikâyet ediyorum. 07-04 2015 sabah saat 10 da TOKİ ve Evren sanayi sitesinin kavşağında duran, görevlerini düzgün yapmayan emniyet ekiplerini kınıyorum. Buradan ekipler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum ve yetkili savcıları göreve davet ediyorum.

Demokratik ve hukukun temel alındığı bir ülkede vatandaşların rahat seyahat etmelerini kimse engelleyemezler. Polisler kafalarına göre yetki deyip istediğini durdurup istediğinin geçmesine izin veremezler! Keyfi muameleye itiraz edenlere de hakaret ederek ‘mantıksızlıkla’ suçlayamazlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.