banner2

Okumak Dinimizin ilk emridir. Okumak Dünya, Ahireti öğrenmek cehaletten kurtuluştur. Okuyan insan sadece kendisi ne değil, toplum fertlerine faydalı olan, yol gösterendir.
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyen islâm dinidir. İlim Çindede ol sa onu alın,öğrenin, ilim öğrenmek,kadın ve erkek üzerine farzdır. Bilenle bilmeyen hiç bir olurmu? Nidaları ile kürre-i arzı inleten, okuyun, öğrenin, iyiliklerde yarışındiyen yine islam Dinidir.
Okusada insanı canavar laştıran dört etken var.
1.Şehvet ateşin or manları kül ettiği gibi,dağları ovaları kat ran gibi siyaha büründürdüğü gibi şehvet te insanın iyi melekelerini yakar,yıkar insanı insanlıktan çıkarır.
2.Nefis; Kötü nefis ten Allaha sığınırız.Nefisperest olmak ki bir abidesi olmak demektir.
3.Şeytana uy ma; Kibirde Allahlık taslamak demektir. Kibrinden kendisini tapınak halinegetirmektir
4.Şöhret; Ata dini ile övünme,el kesesin den mertlik, kötülükte özenti,falan kavim ve aşirettenim yalanları ile etrafa korku salma sanatıdır.Bu dört kötü haslet okuma bilgilerini imha eder.Okuyanı bilgelik ten koparanda üç şeydir; 1.Kadın 2.Para 3. Mevki makamlardır.

Dünya ve ülkemizde okuma yazma bilen,bilmeyenlerin istatikleri yapılır. Okumada oranları yükseltmek için çabalar sarf edilir edilmelidir de.. yansıma icraata baktığımızda dünyayı kan gölüne çeviren, insanlığı ac bırakan, öldüren, sömüren,ülkeleri işgal eden, hak hukukta nımayanlar sözde okuyanlar değilmi?
Demek böylesi okumada bir sakatlık var de mektir.Okuyararak teknoloji elde edilmiş, bu teknoloji insanı imha aracı olarak kulla nılıyorsa bu teknolojinin insanlığa ne fay dası olabilir. Yıllar önce bir ümmi okumamış bir amca! Hangi ile üniversite kuruldu ise oranın insanları bozulmuş demişti.
O kuyan, yıkan değil ihya edendir. sömüren degil, eşit paylaşımcıdır. Savaşçı değil, barış elçisidir. Sadece kendi menfaatını düşünen değil, başkalarınıda düşünen sorunları namerhem olandır. Başmıza ne gelmişse maddeci, ezberci egitimden gelmiştir.
Okumamış bir çobanla ünsiyet etmek için can atıyoruz. Rahmetli Yunus Emre!ilim, ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir.Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır.Okumaktan murat ne? kişi Hakkı tanımaktır. Çünkü okudun bilmezsen ha bir kuru emektir. Der....
Okumak maddi, manevi iki kanatlı olmalıdır. Elli sene önce Rahmetli ERBAKAN eğitimde "ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT" Demişti, varisleri aynı sloganı her platform da haykırıyor değişen bir şey yok. Demek toplumda buna layık değil,Türkiyede şeriat isteyenlerin oranı %7 miş nerden nereye geldik!..
Bu şahlanışla insanlık fethedilir mi? meçhul..Mevla gerçek okumayı,yaşa mayı nasip eylesin.Okuyarak ıslah olmayı mevla cümlemizi faydadar eylesin.... vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.