banner2

Okullar açıldı kapanıyor, tatile giriyor. Okullar sözde eğitim yuvalarıdır. İnsanlara yol gösterici kılavuzlardır. Okullardaki gerçek eğitim Cami eğitiminden çok önemlidir. Çünkü okullarda genç nesil var. Bir ülkenin bekası gençliğe bağlıdır. Dindar gençlik yetiştirmek her devletin görevidir. Kastım İslam toplumudur. İslam toplumunda genç nesil zirvededir. Genç nesli Bazı küçük devletlerin Nüfusu kadardır. Bunları İslam atölyelerinde eğitmek, Dünya ve Ahiret ilimleri ile donatmak, dindar dert edinen idarecilerin görevidir.  Gerçekten öylemi bakacağız. Okul denilince beton yığınları, katlı yüksek binalar, sınıf sayısı, öğrenci sayısı, idareci kalitesi gibi şeyler akla gelmemelidir. Okul son model yapı konforlu da olsa,  Bilgisayar, internet ağı ile donatılsa, idareci öğretmen, öğrenci sayısı ne kadar çok olursa olsun. Bunlar eğitimin kalitesini yükseltmez. Dünya eğitim yarışında yetersizdir.

Bir eğitim öğretimin ölçüsü çocuğun elindeki kitabıdır kitabın içeriğidir. Labaratuvarı ve içindeki teknolojidir. Yani eğitim sistemidir. Bir eğitim, kitabı düşünün, içi maddeci, ateist, ezberci, Kemalist, bilimden, ilimden yoksun olsun.  Bu okuldan, kitaptan, sınıftan, idareci, öğret men, öğrenciden ne beklersiniz. Böylesi bir eğitim sisteminin imalatı da doğru yolun sapık kollarını üretir. Üretimi bozuk olur. Böylesi bir eğitim sisteminden okulda okuyan çocuktan ne anne baba nede devlet pek hayır görmez. Tablo ortada eğitim için bütçeden çok para harcanıyor. Eğitimin içeriği ile ilgili yetkililerin bir projesi yok. Okullara bazı dini dersler konmuş yetersizdir. Dersi veren kim? Besmelesiz, abdestsiz bir eğitimde hayır yoktur. Nice çift diplomalı hısızları gördük. İnsan düşmanı, İnanç düşmanı okumuş kesimden bir yığın insan var.

Selçuk üniversitesinde evli biri Prof, diğeri Doçent, insanlık dışı bir aşk hikâyesinden dolayı prof olan doçenti acımasızca bıçakla boğazını kesiyorsa, katlediyorsa düşünmek lazım niçin neden? Kanatlılardan hiçbir kanatlı hayvan tek kanatlı değil, çift kanatlıdır. Tek kanatla kuş uçamaz. İnsanda tek dünya ilmini vermekle tek kanat kuş misalidir. İnsanın ikinci kanadı maneviyattır. İslami değerlerdir. Hele ilköğretimde gençlere mutlaka dini tedrisat verilmelidir. Dinimizde islamın ilk emri okumaktır. İlim öğrenmek hem kadım hem de erkek üzerine farzdır. Bir devlet yarınına yatırırım yapmak istiyor, şer güçlere, küresel sömürüye ırkçı emperyalizme galip gelmek istiyorsa, genç neslini İslami ilimlerle donatmalıdır. Yoksa genç nesil dağa kaçar, ana babaya isyan eder, sarhoş kafalı olur. Zinacı yetişir. Hayâ damarı çatlar, canavarlaşır, Ergenekoncu, İnsan düşmanı, gezici olur.

Tüm sorunların temelinde maddeci eğitim yatıyor. Bir genç üniversiteyi bitirinceye kadar tam on altı sene geçiriyor Devlet de, anne baba da ben çocuğumu okuttum diyor. Boş Geçirilen umre yazık değimi? Bir genç tam on altı yıl materyalist eğitimin hamalı. Her biri branş’ına göre görev alıyor. Bu üretime manevi din gıdası verilmezse,  Mühendis çimento, demir hırsızı, hukukçu hukuksuzluğun bekçisi, ilahiyatçı televizyon fetvacısı, Cami İmamı gerçek dinin katili, Müftü makam arabası, koltuk sarhoşu, işveren Karun gibi yaşantı ve merhametsiz. Seçilmişse çokça yalancı, ithalat, ihracatçı ise helal haram tepicisi, doktor ise kasap leş parçalayıcısı, insan tipini çok görürsünüz.(İyilerine hayranım) Okullar tatil edildi tüm camilerde yaz Kuran kursu açılacak. Müftüler Cami temelini atmaktan zaman bulamıyorlar.

Sayın başbakanın dediği gibi mühim olan Camileri doldurmaktır. Cemaati eğitmektir. Bu Camii eğitiminin bir oyalamadan ibaret olduğunu düşünüyorum. Niçin yazın sıcağında tüm camilerde ders,  tüm okullar boş bu çocuklar okul sınıflarında okusalar olmaz mı? Camilerdeki Cami görevlileri üç beş kuruş para alayım derdinde, çok az iyi niyetliler olabilir.  Çocuk okutmak kimsenin umurunda değil. Cami cemaat çocuklar senenin her günü din görevlisinin emrindedir imam niçin çocukları okutmuyor, gerçek İslami anlatmıyor. Çünkü İmam dünyevileşmiş, forsundan geçilmiyor, Yazlık kışlık peşinde,  Müftünün emri diye görevi olmadığı halde kanunsuz, makbuzsuz para toplamaya geldi mi işte o zaman imam coşar. Millete cenneti vaat eder. Hele camiden yüklü para Müftülüğe götürülürse, aylarca Müftü bey o camiye uğramaz. Kafalarda para toplama hizmet anlayışıdır.

Bu yaz kurslarında büyük bir denetimsizlik var. İmam vicdanla cüzdan arasında hizmet veriyor bu böyle biline. Musalla değil, musalli bir nesil isteniyorsa neslin yetişmesi için her kesin seferber olması lazım. Ladin, laik eğitim üretimindendir ki, toplumda hırsızlar var, katiller var, zinacılar var, merhametsizler var, insan katili şoförler var. Çocuk kaçıran haydutlar var. Zina mahsulü doğurduğu çocuğunu çöp tenekesine, tuvalete bırakan cani anneler var. Uyuşturucu tacirleri var, Irkçı emperyalizmin taşeronları var. Her şey önce ahlak ve maneviyatla düzelir. Bir neslin maneviyat katili olan sorumlular. Karma eğitimden vazgeçmeli, Tüm dini dersler mecburi hale getirilmeli, Eğitim sistemi kökten değişmeli maneviyata ağırlık verilmelidir. Branş öğretmenleri eğitilmelidir. Tüm okullarda namaz kılma seferberliği ilan edilmeli, bu hayırlı eğitimde tüm müftüler, vaizler, din eğitimini dert edinenler öncü olmalıdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.