banner2
20/01/2012 de Has parti Şanlıurfa il teşkilatının hazırlamış olduğu ‘Yeni Türkiye, Yeni Siyaset’ konulu konferansta konuşan Has parti genel başkanı Numan Kurtulmuş’un söyledikleri bana ve benim gibi düşünen birçok insana (daha sonra insanlarla yaptığımız sohbetlerden anladığım kadarıyla) geleceğe yönelik Türkiye siyasetinde umut verici olduğunu söyleyebilirim.
Nedenlerini açıklamadan önce şunu kaydetmekte fayda görüyorum. Konferansa gidip dinlediğimiz gibi, konferansın ertesi sabahında da Sayın Kurtulmuş’la Basın toplantısı ve ardından değerli bir büyüğümüzle beraber röportaj yapma imkânımız da oldu. Ve bundan hem biz hem de Numan Bey memnun olduk…
Sayın Kurtulmuş; yeni siyaseti biz getireceğiz ve şu şekilde getireceğiz dedi: “dindar ve alevi ayrımcılığı yapmadan herkesin inancını serbestçe yerine getirebilmesi için gereken neyse yapacağız.
Kentini/şehrini/bölgesini görmediği, bilmediği ve tanımadığı adamı merkezden atama usulü ile milletin önüne koyup bunları seçtik sizde oy verin demeyeceğiz, yapmayacağız.
Biz insanların etnik kökenine, ırkına, dinine göre değil, sağcı-solcu, kimlikleri ile değil, insan odaklı, HELALZADE-HARAMZADE bakış açısıyla değerlendireceğiz.
Vampir kapitalizmin her türlü silahı var, biz buna göre tedbir alacağız.
1950 lerden beri iktidara gelenler, hep halkın dili ile konuşup iktidar oldular, daha sonra statükonun dili ile ülkeyi/insanları yönettiler diyen Kurtulmuş; biz halkın dili ile konuşup iktidara geldiğimizde de halkın dili ile ülkeyi yöneteceğiz…
İktidara gelen partilerin ideolojik devlet anlayışından kurtulamadıklarını, demokrasiye geçemediklerini söyledi…
Hiç kimsenin açıkladığı fikrinden dolayı suçlu sayılamayacağını ve hapsedilemeyeceğini söyleyen Kurtulmuş; 12 Eylülün kayığına binerek demokrasi getiremezler sözüne de şu şekilde açıklık getirdi; siz 12 Eylülün anayasasıyla, partiler tüzüğüyle hareket ederseniz bunun adına demokrasi diyemezsiniz.
Milletin Camisine, dükkânına, meyhanesine gelmeyenlerin, uğramayanların milletin derdinden de haberi olmaz.
Devlet halkını adam yerine koymak zorunda dır.
Devlet gizli kapaklı değil, planlı programlı görüşmelidir. Ben terör örgütü ile görüşmem deyip gizli kapaklı görüşmek olmaz, planını programını yapıp ona göre açıkça konuşacaksın, milletin menfaatini, ülkenin bütünlüğünü korumak için gerekeni yapacaksın…
İnsanların dillerini, inançlarını, eğitim haklarını engelleyici her türlü ideolojik baskılardan devleti uzak tutacak ve temizleyeceğiz...”
Evet özet olarak Numan Kurtulmuş bu şekilde söyledi. Biz bunları niye önemsedik ve yazmaya değer bulduk derseniz, doğrusu bizim de temennimiz ve gayretimiz bu yönde olduğu için ve bizde diyalogun, sağduyunun, aklın, ahlakın, mantığın, inancın hâkim olmasını istiyoruz.
Bu en temel ve vazgeçilmez hakkımız olduğu için, bunlar olmazsa olmazlarımız olduğu için önemsedik ve kayda geçirdik.
Üstelik biz şahsen Sayın Kurtulmuş’un hem üslup olarak hem şahsiyetli duruşundan dolayı parlamentoya/TBMM ye girdiği takdirde ülke siyasetine renk katacağına, inanıyoruz.
Ayrıca gerek siyasetteki bilgi-birikimiyle ve şahsiyetli duruşuyla olsun, gerek bir ekonomi Profesörü olarak Kurtulmuş’un ülkenin ekonomisini kalkındıracağına ve temel hakların gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz.
Her zaman alternatifleri olmayanlar kaybetmeye mahkûmdur. Tek kişiye ve tek partiye odaklı siyaset, mantıklı ve olumlu siyaseti yıpratacağı gibi; ani gelişme ve değişmelerde de sıkıntıların doğuracağı kesindir. Bu yüzden Türkiye Siyasetinde Şu anda Ak Partiye yegâne alternatif ve siyaset arenasında olumlu adımlar atan yapıcı ve birleştirici siyaset yapan tek lider Numan Kurtulmuş ve onun başkanlığında ve şahsında Has Parti olduğunu söyleyebiliriz.
Son söz: her şeyi en iyi bilen, Allah-u Teâlâ’dır.
www.twitter.com/mehmeteminkus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.