banner2

  Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanlığından başbakan Davutoğlu’nun isteği üzerine istifa eden koltuğa, Şanlıurfa büyükşehir meclisi tarafından 61 oyla Karaköprü eski belediye başkanı Nihat çiftçi seçildi. Şanlıurfalılar zaten Sayın Çitçi’yi yakinen tanıyorlar.

   Çünkü 2 dönem üst üste Karaköprü belediye başkanlığına seçilmiş, ikinci dönemi bitirmeden büyükşehir belediye başkanlığına geçmiş bulunmaktadır.

   Şanlıurfa hızla büyüyen ve göç alan bir şehir olduğu için sorunları da çok ve büyük oluyor haliyle… Şanlıurfa da idarecilik zor olduğu gibi özellikle belediye başkanlığı yürütmek daha da zordur. Çünkü Şanlıurfa’da aşiret olgusu- aşiretçilik- var. Ve birçok etnik köken bir arada yaşamaktadır. Aşiretlerin idari birimlerde, özellikle siyasi alanda etkili ve çok çekişmeli olduğunu kimse inkar edemez.  

  Bu yüzden idareciler ve siyasetçiler hep temkinli olmak, bir tarafı kızdırmamak, üzmemek, küstürmemek için çaba gösterirler. Şanlıurfa büyükşehir belediyesi yeni başkanı Sayın Nihat Çiftçi de Şanlıurfa’nın saygın ve büyük aşiretlerinden Canbeyli aşiretine mensuptur. Sayın Çiftçi bu gelenekten geldiği için ve hukukçu geçmişi olduğu için bu dengeleri iyi bilir ve ona göre hareket eder, bu sebepten bu konu da sıkıntı olacağını sanmıyorum.

  Dediğimiz gibi Urfa’da birçok sorun ve eksik var, Celalettin beyin söz verip yerine getiremediği konular var. Sonuçta bu sözler parti ve mevcut belediye adına verildiği için halk bunların yerine getirilmesini bekliyor.

  Takip edebildiğim kadarıyla Sayın Nihat Çiftçi işe hızlı başladı ve güzel bir şey yaptı! Ben seçildiği saatte Facebook sayfamda; “yeni büyükşehir belediye başkanımız Sayın Nihat Çiftçi, tebrik ve hayırlı olsun ziyaretlerini yapmamalı, yapılması gereken çok iş var, ziyaretçilerle zaman kaybetmemeli..” diye acizane tavsiyede bulunmuştum. Okudu mu, okumadı mı bilmiyorum ama sağ olsun o da öyle yaptı. Önce 3 gün tebrikleri kabul edeceklerini duyurdu, sonra şehit haberleriyle beraber onu da iptal etti…

  Daha sonra işe hızlı başlayarak tüm Urfa’yı gezip sorunları yerinde tespit etmeye ve çözmeye çalıştığını görüyoruz. Sayın Çiftçi başkanlığının birinci haftasında çevre yolları ve başka bazı konularda hızlı adımlar atarak bazı değişiklikler yapmaya başladı. Mesela Abidiye kavşağından Çevik Kuvvet kavşağına olan dubalı yolda revizyon çalışması başlattı. Yani bir anlamda başkanlığını ve farklılığını hissettirdi diyebiliriz!

  Bu güzel bir şey, bunu devam ettirmeli, Urfa’nın birikmiş birçok sorunu var, yeni bir ekip kurmaya çalışmamalı, bu sadece kurum içerisinde çekişmeye sebep olur ve zaman kaybettirir.

 

  Ancak daha tecrübeli teknik elemanlar getirtmeli ve köklü projeler gerçekleştirmeli. Yapılacak projeler 10 yıl 20 yıl sonrası değil, yüz yıl sonrası hesaplanarak yapılmalı, 25 metrelik caddeler değil, en az 50-100 metre genişlikte caddeler bırakılmalı ve genişletilmeli. Çarpık kentleşmeye, kaçağa göz yumul-mamalı- tarım arazilerine imar izni -kesinlikle- verilmemeli… Betonarme bir şehir yerine yeşil bir şehir kurmalı.

  Temizlik, su, kanalizasyon gibi hizmetler zaten belediyelerin asli görevleridir. Ancak on yıllar sonra “bu projeyi, şu hizmeti falan belediye başkanı yapmıştı, onun döneminde buralar böyle oldu, Allah razı olsun” denilirse o zaman o belediye başkanı ve ekibi başarılı olmuş demektir.

  Ben burada sorunları tek tek yazıp uzatmaya gerek görmüyorum. Sadece şunu demek istiyorum, halk kendisine hizmet edenleri asla unutmaz. Hep saygıyla anar, bana göre Nihat Çiftçi Karaköprü belediyesinde başarılı bir başkan idi, bir ilçe olarak yapabileceklerin çoğunu yaptı diyebilirim. Ama büyükşehirde daha çok çaba sarf etmeli, daha fazlasını kendisinden bekliyoruz ve yapacağına inanıyoruz.    

  Dolayısıyla Sayın Çitçi’ye başarılar dilerken; işinin kolay olmadığını biliyoruz. Ama önemli olan zoru başarmaktır. Kolayı herkes başarır diyerek Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.