banner2

Namaz çok geniş bir konudur. Namazla ilgili çok ayet ve hadisler vardır. Namaz kılmamak günah olduğu gibi, Namaz kılıp ta, Kötülükleri bırakmamak ayrı bir günahtır. Müslümanla Müslüman olmayanı bir birinden ayıran en büyük özellik namazdır. Namazsız Müslüman ve hayat olmaz. Gençliğin namazla pek arası yok. Cuma günleri, mübarek geceler, bayram günleri hariç, Camilerin müşterileri hep ihtiyarlardır. Sanki anlaşmışlar, gençler dünyaya, ihtiyarlar ahirete çalışsın diye, hâlbuki Namaz akil baliğ olan her erkek ve kadına farzdır. Namaz kılmamanın hiç mazereti yoktur. Kadının özel hallerinden dolayı belirli günlerinde Namazdan muaftır. Erkeğin böyle bir durumu da yoktur.

İslam Dini beş farz üzerine bina edilmiş, bunlardan biride Namazdır. Namaz dinin direğidir. Namaz Kötülüklerin panzehridir. Namaz semaya yükseliştir.Yaratana yaklaşmadır. Namaz günde beş kere Rabbine karşı emrindeyim tekmilidir. Ve Namaz büyük bir duadır. Ruhların gıdasıdır. Namazsızlık Allaha karşı isyan bayrağını çekmedir. Namaz kılınmayan evde bereket yoktur. Namazsız mekânlar şeytanın cirit attıkları mekânlardır. Mazeretsiz Namaz kılmamak büyük günahlardandır. Namaz kılmayanlar ahirette şiddetli azaba çarpılır. Namaz kıldığı halde günah işleyenin, vay o Namaz kılanların haline ilahi emir vardır. Namaz İnsanı kötülüklerden alıkoyar emri var ki, son noktanın konmasıdır. Sadece Namaz değil, tüm ibadetler insanı kötülüklerden alıkoymalıdır ki, gerçek ibadet olsun. Namaz o kadar önemlidir ki, savaşlarda bile Namaz terk edilmemiş, hem düşmanla çarpışma olmuş, hem de sıra ile Namaz kılınmıştır.

 Namaz niçin beş vakit güne serpilmiş, Namaz aralarında ki, günahlar af edilsin diye. Namaz için abdest alınırken, yıkanan azalarımız kirli olduğu için yıkamıyoruz. Tüm azalarımızla Günah işlememek için Allaha söz veriyoruz. Su maddi kirlerimizi temizler, Namaz ise manevi kirlerimizi temizler. Bir evin önünde bir akarsu aksa bir insan günde beş kere o suda Yıkansa, o insanda kir kalır mı? Kalmaz diye Peygamberin fermanı vardır. Teknoloji asrında, tüm imkânların dorukta olduğu bu dönemde namazla kulluk vazifesini ihmal etmek, kötü nefis, düşman şeytan, azgın şehvetle arkadaş olmak demektir. Her evde sıcak sular var, hatta camilerde bile. Mahallenizde, kaldığınız binada her sabah şöyle bir etrafa bakın kaç evin dairenin elektrikleri yanıyor.

Namaz sız lığın katmerliğini anlarsınız. Tam bunun tersi Namaz kıldığı halde, Yalan, iftira, helal, haramlara riayet etmeme, kandırma, kayırma, mal, mevki, makam, sarhoşluğu, isyanda devlet gücünü kullanma, tepeden bakma gibi kötü fiiller alnı secdeli insanlarda olursa vay bizim halimize. Namaz kılan kişi Emin güvenilir kişi demektir. Gerçek Namaz kula kul olmayı ret eder. Namaz zalimin yanında değil, mazlumun yanında olmayı emreder. Namaz kendisi için istediğini din kardeşi için de isteme anlayışıdır. Namaz tüm din dışı eylem ve söylemlere karşı cihat etme aksiyonudur. Namaz İnsan öldürmeyi değil, dirilmeyi ilke edinir. Namaz savaş değil barışın teminatıdır. Namaz Miraca yükselme ise, Namaz bizi tüm kötülüklerden alıkoymalıdır. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.