banner2

İsrail’in komşuları olan Suriye, Mısır, Irak ve Türkiye’de Müslümanlar birbirileriyle uğraşırken İsrail boş durmuyor. Fırsat bu fırsat deyip Filistin topraklarını işgal etmeye, zeytin ağaçlarını, kutsal mekânları ve evleri yok etmeye devam ediyor. Bugünlerde, Katar’ın başkanlığında Arap Birliği İnsan Hakları Daimi Komisyonunun 35. Toplantısı, Arap Birliği Genel Sekreterliği’nde başladı. Arap Birliği İnsan Hakları Müdürü, toplantıda; işgal altındaki Arap topraklarında İsrail’in insan hakları ihlalleri, İsrail hapishanelerindeki esir ve tutukluların durumları, İsrail’in elindeki Filistinli ve Arap şehitlerin cesetleri gibi konuları ela alacaklarını bildirdi. Son durum şöyle:

1) Yerleşimciler Ramallah’ta 1625 Zeytin Ağacı Söktü

Yerleşimciler son bir hafta içinde Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde 1625 zeytin ağacını söktü. Filistin Haber Ajansı Vefa, yerleşimcilerin 1200’den fazla zeytin fidanını söktüğünü duyurdu. Ayrıca Filistinli Muhammed Cemal’e ait 425 zeytin ağacının da sökülmüş olduğunu bildirildi.  Diğer taraftan Yahudi yerleşimciler birkaç gün önce de 1000’den fazla zeytin fidanı sökerek çalmışlardı.

2) Yahudi Yerleşimcilerden Mescid-i Aksa’ya Baskın

Bugünlerde radikal yerleşimciler, işgal güçlerinin korumasında Mescid-i Aksa’ya el-Mağaribe kapısından girerek avluda gezindiler. El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, 15 yerleşimcinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve el-Mağaribe kapısından başlayarak Mervani Namazgâhı’na kadar avluda gezindiklerini bildirdi.

3) İsrail Askerleri el-Avde Köyünü Bastı

İsrail güvenlik güçleri geçen sabah, Batı Şeria’daki Ürdün Vadisinde yeni kurulan el-Avde köyünü bastı ve bölgedeki aktivistleri oradan uzaklaştırdı; bazılarını da tutukladı. Bölgede çadır köyü kuranlardan Halid Mansur, İsrail güvenlik güçlerinin köye gelerek çadırları sökmek istediklerini, ancak eylemcileri oradan uzaklaştırdığını söyledi.  Mansur, İsrail askerlerinin altı kişiyi de tutukladığını söyledi. 30 Filistinli geçen hafta Cumartesi akşamı Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi'nde yer alan Bisan şehrine 300 metre uzaklıktaki kontrol noktası yakınına çadırlar kurarak, burayı el-Avde köyü diye isimlendirmişlerdi.

4) Yahudi örgütlerden Mescid-i Aksa’da Toplanma Çağrısı

Radikal Yahudi örgütler, gelecek geçen Perşembe günü Mescid-i Aksa’nın ana kapılarından biri olan el Meğaribe kapısında toplanarak, Mescid’in avlusunda İsrail bayrağını dikme çağrısı yaptı. Yahudi gruplar sık sık Mescid-i Aksa’da yükselen Filistin bayraklarına karşı böyle bir çağrı yaptıklarını bildirdiler.

5) İsrail mahkemeleri 80 Filistinli Esirin Esaret Sürelerini Uzattı

Filistin Esirler Kulübü, İsrail mahkemelerinin 80 esirin esaret süresini soruşturmaların devam ettiği gerekçesiyle uzattığını, bu esirlerin halen Ebu Salem, Petah Tikva, al-Jalamah, el-Meskubiyye, Ofer ve Askalan hapishanelerinde bulunduklarını bildirdi.

6) İsrail İşgal İstihbarat Görevlileri Mescid-i Aksa’ya Girdi

İsrail istihbarat görevlileri dört gün önce Mescid-i Aksa’da bulunan Kubbet-üs-Sahra’ya girdi. Görgü tanıkları 30 kadar İşgal istihbarat görevlisinin Mescid-i Aksa’ya el-Meğaribe kapısından girdiklerini avluda gezdikten sonra Kubbet-üs Sahra’ya geçtiklerini, Mescid’te işgal güvenlik güçlerinden birinin kadınların yüzlerinin fotoğrafını çekmeye çalıştığını bildirdi. Bu olay üzerine çıkan tartışmaların peşinden istihbarat görevlileri Mescid- Aksa’yı terk etti.

Demek ki, biz birbirimizle boğuşurken düşman boş durmuyormuş. Bu olaylardan herhangi birisini, başka bir devlet yapmış olsaydı güvenlik konseyi hemen toplanır ve Batılı devletler “insan Hakları”nı koruma çağrısını yaparlardı. Fakat İslam toprakları söz konusu lunca işgal da serbest, kıyım da serbest, söküm de serbesttir. Ne ki, biz birbirimizle boğuşmaya devam ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.