banner2

Herkesin siyaseti konuştuğu bu dönemde Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin doğum yıldönümü, bu yıl bazıları ilk kez yapılan etkinliklerle beraber dolu dolu kutlandı.

 

Bu yıl ilk kez Şanlıurfa Müftülüğü ve GAP Eğitim Gönüllüleri tarafından GAP Arena Stadyumunda organize edilen “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konulu konferansa Urfalıların ilgisi çok fazla oldu. Yoğun ilgi 30 bin kişilik stada sığmadı. en az 30 kişi stat kapısından geri döndü. Statta yer bulamadığı için geri dönen yaşlı bir bayan; “bu stadın önündeki cadde Medine caddelerine benziyor” diyerek ilginç ve güzel bir benzetmede bulundu.

 

Programı buradan tekrarlamamın bir anlamı yok!.. Zaten bütün Urfalılar ilgilendiği için hemen hemen her kez biliyor yaşananları. Ben buradan programı düzenleyen ekibe teşekkür etmek istiyorum. Sahne arkasında bırakılan seyirciler ve stada alınmayan seyirciler ile ilgili aksaklıklar da sanırım programı hazırlayan ekip tarafından bu kadar ilgi beklenilmediğinden oluşan aksaklıklardır. İnşallah bu gibi programların devamı gelir. Bir sonra kutlu doğumda bu aksaklıklar sıfır indirilir.

 

Sabahı da (Cumartesi 16.04.2011) Şanlıurfa Dergâh camiinde Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ve Hayırseverlerin yardımıyla 100 bin kişiye verilen tirit ziyafeti ise Urfa’ya has bir misafirperverlik örneğidir. Her yıl olduğu gibi bu yılda sabah namazından sonra başlayan ziyafete, birçok ilden gelen insanlarımız ve Şanlıurfalıların ilgisi çok yoğundu. Sabah namazını dergâh camiinde kılıp o güzel insanlarla beraber ziyafet çekmek herhalde o atmosferi yaşamayanlara anlatılmaz. Ancak yaşanır!..

 

Bu arada tirit ziyafetine Urfa dışından da yoğun katılım vardı. Gelecek yıl organizatörler, bu etkinliğe tüm Türkiye’yi davet etseler çok daha güzel olur. Zaten gelen geliyor ama özellikle bu basın yayın yolu ile ilan edilirse, insanlara “davetlisiniz” denilirse çok daha güzel olur.

 

Bu yıl 5.si yapılan bu güzel etkinliğe öncü olan Gönüllü Kuruluşlar Aşevine, Urfa’nın değerli âlimlerinden Abdülaziz Kutluay’a  ve şahsında tüm hayırseverlere teşekkür etmek istiyorum.

 

Bir de akşam çok geç saatlere kadar GAP Arena Stadında “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi” konferansında olan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ı Sabah namazından hemen sonra Tirit ziyafetinde görünce şaşırdım. “herhalde valimiz bu gece hiç uyumadı” dedim kendi kendime.

 

Ayrıca bu yıl Şanlıurfa’nın Kısas Beldesinde Çevre ve Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından da “Tirit Ziyafeti” verildi. Yaklaşık olarak 8 bin kişiye verilen tirit ziyafetine öncülük eden Çevre ve Yardım Gönüllüleri Derneğine ve dernek başkanı İsa Güneş Bey’e de teşekkür etmeden geçmeyeceğim.

 

 Yine bu yıl ilk kez düzenlenen bir başka etkinlikte Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa Topçu meydanında düzenlenen mevlit programı oldu. Şanlıurfa bu mevlit programına da yoğun ilgi gösterdi.

 

Bu yıl ''Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi'' sempozyum’u ile başlayan Kutlu Doğum Etkinlikleri Şanlıurfa’da tam bir coşku içerisinde kutlandı. Tüm Urfalıları mest eden bir manevi havaya neden oldu. Buradan yine gördük ki rahmet ve merhamet peygamberi olan Hz. Muhammed’in rahmet bereketi bizi sarmaladı. KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ Bu seçim atmosferinde Şanlıurfa da yaşanan liste skandalı ile sarsılan Urfalılara; “Allah var, Gam Yok!..”  dedirtti.

 

Bu bağlamda başta Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’ya, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’na, Gönüllü Kuruluşlar Aşevine, bu güzel etkinliklere katkısı olan STK’lara ve tüm gizli kahramanlara teşekkür etmek istiyorum. Allah Hayırlı iş yapanlardan ve vesile olanlardan razı olsun!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.