banner2

Öncelikle bir yılı geride bıraktık, Rabbimizin biz insanlara bahşettiği sınırlı hayattan bir yıl daha gitti, ölüme biraz daha yaklaştık. Bu anlamda ebedi hayatın olduğu ahiret hayatı için neler yaptık, neler yapamadık kar ve zararın muhasebesini yapmamız gerek. Rabbimiz ömür verirse geçen yılda yapamadığımız imkân dâhilindeki hayırlı işleri yapmamızı Yüce Mevlamız nasip etsin inşaAllah. Ve geride kimin ne kadar ömrü kaldı Allah bilir. Onun için ahiret azığımız olacak hayırlı işleri yapmak için acele etmemiz ve yarışmamız lazım…

 

Muharrem: isimi fıkıh kitaplarımızda Fazileti, olan olaylardan dolayı bu isim verilmiştir. Muharrem ayında hicret vardır hicri (Müslümanların) yılbaşı vardır. Aşure günü vardır.  Muharrem ismi  Arapça kökenli olup  muşarrem den gelmektedir. 
Ay takviminin birinci ayı  aşure ayı  matem ayı. "Şehrullahi'l-Muharrem" "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır Şanlıurfa’mızda ise ayrı bir özelliği daha var sene başı olması münasebeti ile kirada oturan kiracıların yıllık kiralarını yenileme yâda yeni bir ev kiralama zamanı olarak da bilinir. Yani evler muharremden gelecek yılki muharreme kadar kiralanır. Muharrem ayının ilk on gününde hemen, hemen her Urfalı aşure yemeği dağıtır. Güzel bir adet ve gelenektir. İnsanların birliğine vesiledir. Sivil toplum kuruluşları ise daha kapsamlı aşure yemeği dağıtırlar ki tadına havasına doyum olmaz. Aşure gününde inananların dikkat edeceği husus sadece muharrem ayının onuncu günü oruç tutmamak, ya 9-10Muharrem yâda 10-11.günleri Muharrem günleri oruç tutmak sünnete uygundur. Yahudilere muhalefettir. İbadette bile Yahudilere muhalefet var ki, her Müslümanın dikkat etmesi gerekir. Hayat tarzlarını başkalarına uyduranların kulakları çınlasın.(Kim kendisini başkasına benzetirse oda onlardan olur) Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V öyle buyuruyor.

 

Gafletten, cehaletten olsa gerek. Laik sistem öyle günler belirlemiş ki nerede ise günler bitecek. İnananlar da bu günleri çiçeklerle çılgınca kutlamaktadır. Bu çiçekler nereden geliyor parası nereye gidiyor düşüncesinde değil bile. Bu hastalık dini günlere de bulaşmış aşure malzemesi aynı kaynaklardan temin edilmekte marketlerde pazarlanmaktadır. İslami kesim alacağı vereceğinin kime gittiğini araştırıp bilmelidir. Sevap kazanacağı yerde günaha girmemelidir. Allah’ın her günü, ayı mübarek ve mukaddestir. Hicret dedik Mekke den Medine ye göç, Hicretten önce Mekke de işkence vardı, zulüm vardı. Hicret: yüce Mevla’nın Resulü ne bir emir ve lütfüdür. İslam Dinini kitlelere yayma taktiğidir. Muhacirle Ensar’ın Kardeşlik tohumudur. İyilikleri emretme kötülüklerden arındırma iksiridir. Mekke’ye tekrar dönüp Mekke’nin kurtuluşudur. Bedir savaşının zaferi ve Ebucehil saltanatının sonudur. Hz. Ömer’in İslam dinine girmesidir. Uhut ta Hz. Hamza’nın şahadetidir. İlahi emirlerin tedrici inişidir. İslam bayrağının yeryüzüne dalgalanmasıdır.

 

Hicret Aşure ise Arapça bir kelime olup, Muharrem ayının onuncu günüdür. İslam dini gelmeden önce Yahudilerce de kutsal sayılan bir gün, Resulullah’ın torunu Hz. Hüseynin yezit ve taraftarları tarafından şehit edildiği gündür. Rabbimizin ihsan ve ikramları yaptığı gündür.

 

Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir: (10. gün)
1 Allah, Hz Musa'ya (a s ) Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür
2 Hz Nuh (a s ) gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşura Gününde demirlemiştir
3 Hz Yunus (a s ) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur
4 Hz Âdem'in (a s ) tevbesi Âşura Günü kabul edilmiştir
5Hz Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır
6 Hz İsa (a-s ) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir
7Hz Davud'un (a s ) tevbesi o gün kabul edilmiştir
8 Hz İbrahim'in (a s ) oğlu Hz İsmail o gün doğmuştur
9 Hz Yakub'un (a s ), oğlu Hz Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır
10Hz Eyyûb (a s ) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.

 

Gafletle geçirmemek bir vecibedir. İşte yaratanın kuvvet kudreti budur, dünyaca güçlü olanlardan medet umanların güçlüye dayanmasak perişan oluruz diyenler, küfre yalakalık yapanlara, zalimin zulmüne alkış tutanlara, Siyonizm’in işbirlikçilerine, Dinimizle savaşanlara, Dini Camilere hapsedenlere veyl olsun. Dini maslahat icabı kullananlara, birlik ve beraberliğimizi bozanlara, Beşeri sistemleri ilah edinenlere, kadın, para, mevki, makam düşkünü olanlara veyl olsun. Karnı tok olup, açtan habersiz olanlara, kadını sömürü aracı olarak kullananlara, helâlı haram, haramı helal sayanlara, Dinin emirlerini ketmedenlere, kan ve gözyaşı dökmekten zevk alanlara, Devletin malı milletin parasını çar çur edenlere, yandaşlarına peşkeş çekenlere veyl olsun. Bu nesli camiden uzaklaştıranlara, internet ve spora abone edenlere, Faiz dünya gerçeğidir diyenlere,   veyl olsun. Vatan hainlerine, satılmışlara, terör estirenlere, ırkçılık yapanlara, Allah ile insanları kandıranlara veyl olsun. Her şeye hükmeden kuvvet ve kudret sahibi yüce Allah’tır. Hicri yılbaşından da alacağımız dersler vardır. İnanan Müslümanların Yahudilere benzememesi için Muharrem’in 9.10.11 veya 10,11 inde oruç tutmaları gerek.

 Bir yılı geride bıraktık nefis muhasebesi yaparak günahlarımızdan tövbe etmek günah isyana kalkışmamak, Dinin cihat şuuru ile bezenerek hayat sürmek düşer bize. Taklidi İmanla değil Tahkiki imanla yaşama arzusunda olmak dileğiyle tüm inananların hicri yılbaşını tebrik eder, inananların Siyonizm’in, haçlı, Nazi zihniyetinin, tasallutundan kurtulmasına vesile olmasını Allah’tan dilerim.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.