banner2

  Önceki hafta birkaç arkadaşla birlikte, Urfa’mızın bodrumu sayılabilecek, Bozova’nın en güzel mesire yeri olan Çatak’a pikniğe gitmiştik. Erken gitmemizden dolayı fazla kalabalık değildi. Ama saatler ilerledikçe adeta insanlar sel olup çatağa aktılar. Gerek temizlik yönünden gerekse çevre düzenlemesi fena değildi. Özellikle görevlilerin ara sıra insanların arasında dolaşarak bir sıkıntı, sorun olup olmadığını kontrol etmeleri hizmetin kalitesini ortaya koymaktadır. Buradan bu hizmeti halka sunanlardan, emek vererek bu duruma gelmesinden ve hala bu güzel hizmeti devam ettirenlerden, Allah kat kat razı olsun.

  Çok güzel bir hizmet sunulmuş. Daha önceleri Bozova belediyesine bağlıyken ilimizin büyükşehir olması nedeni ile bu mesire yerimizin işletimi büyükşehir belediyesine geçti. Bildiğim kadarı ile şuan BELSAN’DA. Daha kaliteli hizmetlerin yapılması için âcizane birkaç tavsiyem olacak dikkate alınıp alınmayacağını zaman gösterecek. Tespit ettiğim eksikler var onların da bir an evvel giderilmesi aciliyet arz etmektedir. Sözü fazla uzatmadan yapılması zorunlu olan bu eksiklikleri arz edeyim.

1. Temiz su: İnsanlar oraya giderken yanlarında damacana su götürmek zorundalar, Çünkü içme suyu yok, varsa da çok uzakta üst taraflarda lokantanın yanında o da lokantaya mahsus musluk var başka yerde görmedim.

 Daha önceleri, tuvalet yoktu özellikle oraya giden insanlar sabah erkenden gidip akşama kadar kaldıkları için, ihtiyaçlarını giderecek yer bulamıyorlardı. Erkekler ağaçların arasına gidip (taharet) tuvaletlerini ediyorlardı. Gezmiş görmüştüm, özellikle derede sağ tarafta bir koy var, insanlar oraya gitmediklerinden adeta açık tuvalet gibi kullanılıyordu. Çok yerde insan dışkısı vardı. Bu durum çeşitli hastalıklara davetiye çıkarmaktaydı. Bayanların böyle bir şansları yoktu ihtiyaç hâsıl olduğunda WC yok diye insanlar pikniklerini yarıda keserek geri dönüyorlardı. Yâda araba ile bayanlar helâ olan yerlere götürülüp getiriliyordu. Bu durum milli israfa neden olmaktaydı. Düşünün yüzlerce insanın olduğu yerde tuvalet yoktu.

Buranın BELSAN’A devir edilmesiyle birlikte, buranın sorumluluğunu Sayın Mustafa TEPE bey aldıktan sonra şu an inşaatı devam eden, bay ve bayan helâların inşaatları devam etmektedir. Gerek Sayın TEPE’YE gerekse büyükşehir belediyesine buradan teşekkür eder hizmetlerin devamını dilerim. 

 2. Mesire alanında halı, çul gibi sermek için yerler yapılmış. Fakat bu yerlerde oturmak için bank koyulmamış yerlerde yemekler yeniliyor. Hâlbuki en azından birer bank yaptırılmalıydı.

3. Oraya giden insanlar hem piknik hem de balık tutmak için oltalarını beraberinde getiriyorlar fakat sahilde hiç rıhtım yok. Hâlbuki sahil boyunca uzunlamasına etrafı korkuluklarla çevrili birkaç tane tahtadan yapılma rıhtım yaptırılabilir.

Bu alanda daha önceleri namaz kılınacak bir mescidin olmaması büyük bir eksiklikti. En azından hafta sonları açık tutulmak sureti ile mini birer mescidin ve abdest alma yerinin yapılması zaruri’idi. Çünkü insanlar orada bazen 3 vakit (öğle, ikindi ve akşam) namaz vakitlerine kadar kalıp akşam yemeklerini yedikten sonra dönüş yapıyorlar. Sayın Mustafa TEPE bu soruna da el atmış ve şu an, erkek ve kadın mescitlerin inşaatı devam etmektedir. Allah kendilerinden razı olsun.  

 Havaların ısınması ile birlikte oraya giden insanların bir kısmı ister istemez serinlemek için suya gireceklerdir. “Aslında yüzmeye pek elverişli bir yer olmadığından dolayı, şu an yarı olimpik ve çocuk yüzme havuzları bitme aşamasındadır. Aslında orada genelde aileler olduğundan dolayı, hem İslami hem de ahlaki olarak uygun olmayan yüzmeyi yasaklamak yerine, bu sorunu da çözen tecrübeli bürokrat Sayın TEPE ve ekibini kutlarım.

4. Buraya gelen insanların alış veriş yapabilecekleri bir yerin olmaması yine büyük bir eksikliktir. Örneğin ekmek, soğuk içecek,  gıda maddeleri sigara ve benzerleri gibi satışı yapılabilecek bir mini marketin açılması ve bunun işletmesini bizzat BELSAN’NIN yapması halinde, büyükşehir belediyesi için ciddi bir gelir kaynağı olacağı kanısındayım.   

5. Hafta sonları insanların akın ettikleri bir yer olmasından dolayı yol ve ulaşım sorunu da mevcuttur. Var olan yol hem dar hem de çok bozuk, köstebek yuvası gibi, genişleme ve düzeltme çalışmaları sorumlu olan, Bozova belediyesi tarafından bir an önce başlatılmalı. Ayrıca gerek, Urfa’dan gerekse Bozova’dan uzak olan mesire alanlarına dolmuş seferlerinin başlatılması lazım. Çünkü ulaşım araçları olmayan vatandaşlar aileler, bu hizmetten yararlanamıyorlar. Sadece burası değil umuma açık her mesire yeri, piknik alanı ve dinlenme alanlarına yukarıda yazdığım zorunlu olan öneriler, mevcut olan tüm mesire alanları için uygulanırsa halka hizmet edilmiş olunur. Yaz aylarında Cumartesi ve Pazar günleri otobüs seferleri düzenlenmelidir diye düşünüyorum.  Gerek Büyükşehir gerekse ilçe Belediyelerimizden daha kaliteli, insan odaklı ve hayırlı hizmetler görmek dileklerimle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.