banner2

Namaz Dinin direğidir. Namazsız insan günahkâr bir kuldur. Dini aylarımızdan Recep ayını geride bırakırken, Namazın farz kılındığı gece Miraç gecesi tüm Camilerimizde kutlandı. Hocalarımız bu gecenin önemini anlattılar. Mevlithanlarımız çok camilerde mevlit okudular. İnsanları mest ettiler. Bazı hocalarımız güzel vaazlar verdiler Allah sayılarını çoğaltsın. Beni en çok duygulandıran Şu an Yahudinin çizmesi altında inim inim inleyen Mescidi Aksa’da Diyanet Reisimiz Sayın Mehmet GÖRMEZ’İN Aynı günde Aksa Camiinde hutbe okuması ve Namaz kıldırmasıdır. Duygulanmamak elde değil, en az dört yüz yıl İslam hâkimiyeti altında bulunan mukaddes mübarek bir mekân bugün necis ayaklarla kirletiliyorsa her Müslüman’ın düşünmesi lazım niçin neden? Cuma hutbesinde Sayın Başkanın dediği gibi Yahudilerin Filistin’i işgal ettikten sonra burada yaşayan insanların hiç biri bu dünyada rahat görmedi. Bu rahatı görmemeye Yahudilerde dâhildir.

Çünkü İslam adalet dinidir Yahudi‘ye de hakkını vermiştir. Bugün Resmen İsrail Kudüs’ün gaspçısıdır. Süleyman mabedini bahane ederek bir ümmetle alay etmektedir. Yapmacıkta olsa batılılar Filistin devletini tanısalar bile alttan hepsi İsrail’in kuklalarıdır. Ortadoğu da akan her damla kan şu an İsrail’in güvenliği içindir. Ümmet için İsrail şımarık çocuktur. Ümmet peygamberinin ayak bastığı, mekânın yetim kalması ümmetin yüz karasıdır, Filistin, Ömer-ül Faruk ve Selahattin’i Eyyubi’leri beklemektedir. Ondandır ki Mısırda yüzde 52 Halkın oyunu alan Muhammed MURSİ darbeciler tarafından idama mahkûm edilmiştir. Türkiye hariç hiçbir İslam ülkesi Mursi’nin idam kararına tepki vermedi. Ümmetin çok mursileri var unutulmamalıdır. Şehit Ahmet YASİN Allah’ım ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum demişti bizde aynı şeyi söylüyoruz. Türkiyemizi’de Mısır’a benzetmek istiyorlar güçleri yetmiyor. Orta doğuda Müslümanların başında yönetici bulunan çok liderin Müslümanlara zulümleri İsrail zulmünden daha çoktur. İsrail zulmüne çanak tutan halkının kan emici vampirleridir. Ne olursa olsun zalim İsrail’in ateş çemberinde bulunan Kudüs’e Türkiye Cumhuriyeti Diyanet Reisinin Mescidi Aksa’da Hutbe okuması, namaz kıldırması inanç ve yürek refleksidir. Diyanet işleri Başkanımızı yürekten tebrik ediyor saygılar sunuyorum.

İslam ülkeleri liderlerinden en çok Müslümanların hakkını haykıran, Filistini dert edinen her platformda haykıran dünya lideri Sayın Recep ERDOĞANDIR, bu sesi hiçbir Arap liderlerinden duymadık. Suudi kıralı Kral faysal hariç Sadece o kral seçilince 1975 lerde ilk konuşmasını Filistin’e ayırmıştı. Şöyle bir niyazda bulunmuştu Allahım iki rekât Namazda olsa Mescidi Aksa’da kılmayı bana nasip et demişti. Batıya karşı petrolün musluklarını kısmış, çok zaman geçmeden Cidde’de kendi evinde öz yeğeni tarafından şehit edilmişti. O gün bu gün Arap liderler hep batının kuklaları olmuşlardır, halen olmaya devam ediyorlar. Mısır’da verilen idam kararları batı tarafından İslam dünyasına ve liderlerine verilen bir mesajdır. Yani bizim sözümüzden çıkarsanız sizin de akıbetiniz böyle idam olur mesajıdır. Hâlbuki bilmiyorlar bir MURSİ gider yerine binlerce MURSİ gelir. Batı ve batıl batılını korumak için İdam kararları verirken, siyasi alanda Müslüman’a hayat hakkı tanımazken, batılda birlik beraberlik oluşturuluyor farkında olmamız gerek.

Şu Müslümanlara ne oluyor ki bin bir parça, tespih taneleri gibi dağınık. Neden müştereklerde birleşmiyorlar. Ortadoğu zenginleri ve kralları Avrupa bankalarından paralarını çekseler batı çöker. Öyle ise batı ve batılı besleyen sözde Müslümanlardır. Tevhit sancağı altında birleşmeyen Müslümanlar, bari batıl taraftarı olmasınlar yeter. Müslümanlar bu sömürü düzenlerin savunucuları batının mallarını almasalar, batı mallarını boykot etseler ekonomik olarak bir ders olur düşüncesindeyim. Hacca giden hacımız Başında Çin külahlı namazgâhında ise Çin seccadesi ile dönüyor. Buna pes demek lazım. Ülkemde ise şiddetli seçim atmosferi var. Musalliler tek adreste birleşmeliler. Ak Parti de seçim atmosferi asıl usta gibi olmasa da usta her gün mesajları ile takviyesini yapıyor. Milletin yüreklerine su serpiyor. Uzun zamandır barış süreci ile kanın dökülmemesi, annelerin ağlamaması her dünyalığın önündedir. Tekrar bu ateşi yakmaya çalışanlara Allah hidayet nasip etsin, fırsat vermesin. Üç ayların içindeyiz Üç aylar hürmetine yüce Allah Müslümanlara feraset nasip etsin. Birlik, dirlikte kaynaştırsın, Zalimlere, katillere, yalancılara, çıkarcılara, dış düşmanlara muhiplerine fırsat vermesin inşallah. Barışın, İslam kardeşliğinin egemen olduğu bir Ortadoğu görmek dileklerimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.