banner2

 

 

Seçimler yaklaşınca her ağızdan bir ses çıkmaya başladı. Herkesin bir adayı var. Tabi, Urfa Aşiretler memleketi olunca her aşiret bir ve ya birkaç aday Telaffuz etmeye başladı.

 

Geçen gün MERSAVİ Aşiretinin ileri gelenlerinin de bulunduğu bir mekânda oturuyoruz. Konu yine siyaset, yine aday meselesi.

 

Mersavi ileri gelenlerinin en çok şikâyet ettiği konu; aşiret olarak bu güne kadar kendilerini tam temsil edecek bir temsilcilerinin olmamasıdır. Muhafazakâr bir çizgide olmalarına rağmen bu güne kadar hep başka yerlere çekilmek istendiklerini. Bunu aşmak için de el birliği ederek gerçek manada aşireti temsil edeceğine inandıkları Başhekim İzzet Korkmaz’da birleştiklerini ifade ettiler.

 

Neden her şeye aşiret gözü ile bakıyorsunuz? Burada memlekete Vekil seçelim diyoruz, siz aşirete vekil seçelim diyorsunuz? Dediğimde ise, tepkili bir şekilde; “İzzet Bey şimdiye kadar ne gibi bir aşiretçilik yaptı? Biz aşiretçilik yapması için değil, aşiretten biri seçilsin ve tüm Şanlıurfa’ya hizmet etsin diyoruz. Şanlıurfa’yı temsil etmesi için tüm meziyetleri mevcut. Yeteri kadar yönetici tecrübesi var. Hastanedeki hizmetleri de ortada. Siz gazeteci olarak yazmıştınız. Balıklıgöl Devlet Hastanesi Modern hastane olmuş diye. Bir de Zaten Şanlıurfa’ya hizmet etmesi demek MERSAV’lara hizmet etmesi demektir” dediler.

 

Bu “Şanlıurfa’ya hizmet demek MERSAV’lara hizmettir” ne demek? Diye sorduğumda ise daha da ilginç bir şey söylediler. İçlerinden Biri atıldı; “Şanlıurfa Merkezde yapılan araştırmada her 5 kişiden biri MERSAVİ’dir. Bu demektir ki memlekete yapılacak her güzel hizmet bizim faydamıza olacaktır” dedi.

Biraz abartı olmadı mı? diye üstlenince de, “isterseniz siz de araştırım aynı sonuca varacağınız kesin” daha da ileri giderek bir esprili bir dille; “Urfa’da iki millet var; bir MERSAVİ’ler, iki MERSAVİ severler. Üçüncü kişiler zaten Urfalı değillerdir” dedi.

Uzun uzun sohbet devam etti. Tabi, sohbette Mersavların diğer ileri gelenleri hakkında da konuşuldu.  Bazı ileri gelen isimlerin sabit duruş sergilememesi de eleştirildi. Konuşulanları buraya yazıp konuyu uzatmak istemiyorum.

Bir başka yaşlı amca söze girdi; “biz mersavlarda ağalık yok. Aşiret feodal bir yapıda değil. Hiç kimse kimseye baskı yapmaz. Dışarından ve filmlerde gösterildiği gibi değil, bizdeki ağalık. Bizdeki ağalık sembolik manadadır. Ama buna rağmen Mersavların ağası olduğunu söyleyen kişi gitmiş bir odanın seçiminde bir adayın listesinde seçime girmiş. Bu gerçekten hoş olmayan bir durum.. Sembolikte olsa Ağa dediğimiz bir insanın bunu yapması Aşiret adına hiçte hoş bir durum değil!” diye ağalarına tepki gösteriyordu.

Sohbet çok güzeldi. güzel bilgiler ve analizler edindim. Bana yazmam için özellikle tembihlendi. Bende söz verdiğim gibi yazıyorum. Bütün konuşmaları yazmama imkân yok. Konuşulanları özetleyerek yazdım…

film izle - film izle - cratosslot - betebet - - - deneme bonusu veren siteler - kralbet giriş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.