banner2
Memurlar, hükümet tarafından verilen 3,5+4 zam oranını kabul etmeyerek bir çok alanda greve gitti. İş yerleri kapandı, meydanlarda hükümeti protesto ettiler.
 
Memur ve hükümet arasında yapılan pazarlıklar sonucunda hükümetin 3,5+4 zam oranını kabul etmeyen Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen'e bağlı sendikalar genel greve gitti.
 
Memurlar önerilen zam oranlarını kabul etselerdi en düşük devlet maaşı 1 Temmuz'da Bin Yedi Yüz Eli Yedi Tl olacaktı.
 
Rakamla 1. 757 TL olacaktı.
 
Memurlar bu maaşı kabul etmiyorlar. Eyleme gidiyorlar. Gelişen Türkiye’de belki de bu maaş yetmiyor.
 
Memur kardeşlerimize helal hoş olsun. İnşallah maaşları 5 bin TL’ye yükseltiler.
 
Size bir hikaye; Adı Hasan…
 
Ziraat fakültesi mezunu… Ziraatçı, yani 4 yıllık yüksek okul mezunu…
 
İŞ KUR’a baş vuruyor. “Ne iş olsa yaparım abi” pozisyonunda… işsiz kalmış, belki iş imkanlarını oluşturmayan hükümet suçlu, belki de “kader”inde “fakirlik” var.
 
“Bu kadar okudum, beni ilk okul mezunları ile aynı işe ve ücrete mi tabi tutuyorsunuz” diye şikayet etmiyor. “İş bulayım, evime bir parça ekmek götüreyim yeter” diyor. “Az’a kanaat ederim” diyor.
 
Başka bir hikaye; Adı Ahmet…
 
Cahil sayılmayacak bir eğitim görmüş. Meslek lisesi mezunu.
 
Çalıştığı özel sektörde 800 TL maaş alıyordu. Yıllarca çalıştığı iş yerinde patronla ters düşüp işten ayrıldı. İşsiz kaldı. Taşeron şirketlerde asgari ücretle çalışmak için “Torpil” yaptırıyor.
 
Bir hikaye daha; Adı Mustafa…
 
İlk okul mezunu… Taşeron şirketten temizlik işinde çalışıyor. Aldığı ücret Yediyüz üç TL alıyor. Rakamla; 703 TL alıyor.
 
Aldığı ücretten dolayı şikayetçi değil. Aksine mutlu. “Hamd olsun” diyor, “Rızkım geliyor” diyor. “Çabalarım, çalışırım, ücreti takdir eden bu kadar ediyor” diyerek çocuğuna aldığı küçük bir hediye ile mutluluğunu tarif edemiyor.
 
İşsizler caddede eylem yapan memurları izlerken, yüzlerinde belirsiz ifadelerle ve boş gözlerle beyazlar giyip akan insanları izlediler.
 
Pollyanna’cılık değil benim önerim. İnancımız gereği, yükseğe değil, alttakilere bakılmalı.
 
Bir tarafta eylem var. Diğer tarafta size üç hikaye anlattım. Sosyal Devlet kavramına uygun bir adil düzen yaşama dileği ile saydılar….
 
İLGİLİSİNE
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz (Atasözü)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.