banner2

Mensubu bulunduğumuz İslâm Dini kolay bu Günlere gelmedi. Bizler 1400 Yıl sonra olsa olsa miras yediler olabiliriz.

Bu Dinin anlaşılması, yaşanması için savaşlar yapılmış, işkenceler çekilmiş, Hicrete maruz kalınmış, Çok bedeller ödenmiştir.
 Allah Resulü (S.A.V) Mekke'de 13 Yıl kalmış Cahiliyye ve Şirk düzenleri ile uğraşmıştır. Öyle bir mektep kurmuş ki, O mektepte vahiy kültürü ile Ömerler, Aliler, Ebubekirler,  Osmanlar, musap bin Ömeyrler,  Sumeyyeler,  Hz.Hamzalar ( R.A.) yetişmiştir. 622 de Allah'ın emri ile Mekke’den  Medine’ye Hicret etmiştir. Medine’de İslam devletini kumuş, Kuranın hâkimiyetini sağlamıştır.
Bu mübarek dini yaymak, yaşanmak için 624 te bedir savaşı yapılmış, Kuranın ifadesi ile az bir topluluk Allah'ın yardımı ile sayıca çok güçlülere galip gelmiştir. Bu savaşta Müşriklerden Aşırı katil, Zalim Ebu cehil’le beraber 73 Kişi gebermiş, Müslümanlardan ise 14 şehit var. 625’te ise Medine'de Uhut savaşı yapılmış, Takdir-i ilahi ile görünürde mağlubiyet, Hz.Hamza ile 73 şehit verilmiştir.
626 da Hendek savaşı yapılmış bu savaş galibiyet ve zaferle son bulmuştur. 628 de Umre yapmak üzere Mekke’ye hareket edilmiş, maslahat icabı Umre yapılmadan Müşriklerle Hudeybiye antlaşması yapılmıştır. Bu antlaşmanın çok maddesi Müslümanların aleyhine olmuş ise de Müşrikler kısa zamanda sözleşmenin bazı maddelerini delmiş, kan akıtmaya, ambargo, talan, alışkanlıklarına devam etmiş, yanı sözünde durmamışlar.
Bu günde olduğu gibi. Allah Resulü S.A.V.630 da On bin kişilik bir ordu hazırlayarak Allah'ın emri ve yardımı ile Mekke’ye doğru yola koyulmuştur. Bu orduyu 4 e bölmüş ve şöyle emir buyurmuştur.Sizi vurmadıkça kimseyi vur mayın ve kimseyi Öldürmeyin. Cihat ve Fe- tih aşkı ile Mekkeye yaklaşmışlar kabeye, Ebu süfyana haber salmışlar biz öldürme- ye değil, dirilmeye geliyoruz.

Hak tecelli etmiş kimsenin burnu kanamadan Başta Kabe Ve Mekke feth edilmiştir.

Isra suresi 81 ayetle Fetih suresi okunmuş, Kabede bulunan 360 Put param parça edilmiştir.

Çünkü "HAK GELDİ BATIL ZAİL OLMUŞTUR" İsra 81 Ayet meali. İslam tarihinde Asr-ı saadet döneminde tüm savaşlarda iki taraftan ölenlerin sayısı 500 ve ya 600 ü geçmemiştir.
Cihat, fetih şuuru ayrıdır. bar barca katliamlarla savaş yapmak ayrıdır. Daha sonra Kabe tavaf edilmiş, Namaz kılınmış, Dualar edilmiştir. Yeni takvime göre MEKKE'NİN Fethi 11 Ocağa denk gelir. Ancak Ülkemizde her Yıl Hırıstiyan adeti olan Yılbaşı gecesi çok Müslümanı tuzağına düşürdüğü için Başta Anadolu Gençlik ve Milli Gençlik vakfı her yıl Mekke'nin fethini 31 Aralıkta kutlamaktadır.

Pandemi nedeni ile bu Yıl Mekke'nin fethi online üzerinden yapılacaktır. tüm Din kardeşlerimiz davetlidir. Anadolu Gençlik ve Milli Gençlik vakfını bu hayırlı işe sebep oldukları için tebrik ediyorum. Toplumun Islahı için çalışanlara Allah C.C.yardım etsin, İfsatçılarada hidayet versin Vesselam..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.