banner2
Öne Çıkanlar haber Kahramanmaraş Kurtuluş Spor Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Joaquin Ardaiz Ağdaş müzik

Son Dakika Haberleri: Tarık Akan Öldü - Tarık Akan Kimdir?

Türk sinemasının efsane aktörü Tarık Akan'ın bu sabah hayatını kaybettiği bildirildi. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı acı haberi teyit etti. Sosyal medyada binlerce taziye mesajı yayınlandı. 66 yaşındaki Akan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

TARIK AKAN KİMDİR?

13 Aralık 1949 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Tarık Akan, üç çocuklu bir ailein en küçüğüdür. Aslen Gümüşhane kökenli olan Tarık Akan'ın kimlikteki ismi Tahsin Tarık Üreğil'dir.

Subay babası Yaşar Bey'in silahlı kuvvetlerdeki görevi nedeniyle Erzurum'da başladığı ilkokulu Kayseri'de bitirmiş ve babasının emekli olmasının ardından İstanbul Bakırköy'e yerleşmiştir. Ortaokul ve liseyi Bakırköy'de tamamlayan Akan, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Yüksek Mühendisliği'nde okumuş ve ardından girmiş olduğu Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur.

Sinema kariyeri öncesinde Bakırköy plajlarında cankurtaran olarak çalışmış, zaman zaman sokaklarda işportacılık yapmıştır.
(habertürk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.