banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Menderes Türel Bediüzzaman'ı anlatırken gözyaşlarını tutamadı
Büyük İslam Alimi ve Risale-i Nurların Müellifi Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerinin hayatını anlatan sergi, Antalya ’da açıldı.
Akdeniz Kültür Eğitim Vakfı ile Antalya Rasanet Gençlik Vakfı’nın birlikte düzenlediği serginin açılışı öncesinde ‘Günümüz dünyasında Risale-i Nur’un doldurduğu boşluk’ konulu panel düzenlendi. Panelde Bediüzzaman ile ilgili anılarını anlatan talebeleri, salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı.
Panelde söz alan Menderes Türel , kendisinin ve ablasının dünyaya gelmesinin Üstad’ın babasına ettiği dua vesilesiyle olduğunu söylerken göz yaşlarına hakim olamadı. Babasının Üstad ile ilgili anılarını anlatırken sesi titreyen Türel, “Kusura bakmayın, çok heyecanlıyım, benim için zor bir konuşma. Beni hep duygulandırır babamın Bediüzzaman Hazretleri ile ilgili anıları” ifadelerini kullandı. Babasının yüzünü, Risaleleri gazetesinde yayınladığı için jiletle kestiklerini anlatan Türel, bu hizmetlerin kolay verilmediğini dile getirdi.,3
Serginin ‘Birinci Said Dönemi’ ile ilgili kısmında; Üstad’ın eğitim faaliyetleri, İstanbul hayatı, mahkeme ve hapis günleri, katıldığı savaşlar ve esaret yılları ele alınıyor. ‘Risale-i Nur’un Telif ve Neşir Dönemi’ ise Barla yılları adlı bölümde anlatılıyor. Bu dönemde Bediüzzaman’ın Barla ve Isparta hayatının yanı sıra Eskişehir hapsi, Kastamonu’daki sürgün yılları ve Emirdağ’daki hayatı da burada ele alınıyor.
www.samanyoluhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.