banner2

 
Laikliğin çok anlamları var.Kestirme yoldan Laiklik: Din ile Devlet işlerinin ayrı olmasıdır. Tam 90 Yıldır bu gibi kelimelerle uğraşıyoruz. Ne dünyayı becerdik ne de Ahireti. İkiside karma karışık.
Laikliği savunanlar var, karşı olanlar var. Laikliği savunanlar Laiklikte inanç özgürlüğü var diyorlar. İcraatta tam tersi olmuş, ne kadar insan hakları varsa rafa kaldırılmış, keyfi cebri yönetim anlayışına dönüşmüştür.
Başörtüsü insan hakkı, tarz değil, Farz oldu ğu halde, Binlerce kız çocuğu eğitimden mahrum bırakılmış, iknâ odaları piyasaya sürülmüş,çok memureler görevinden ek meğinden olmuştur.
Laikliğe odak teşkil eden, sadece başörtüsü değil, ne kadar Dini değer varsa hepsi gericilik, yobazlık, kara ses, haşema ile denize girdi diye irtica hortladı diye az mı manşet atıldı, hemde Laiklik adına böylesi bir laikliği niye sevelim niye karşı olmayalım.
Laiklik Din devlet ayırı mı ise niçin yüzbinlerce Diyanet camiası ve Diyanetin kendisi var. Hemde bütçesi devletçe karşılanan. laikliği, ladinlik benim seyenlere karşı, bu günlerde gündemde olan Diyanet Reisimiz en güzel cevabı vermiştir mealen "Bazı kesimler dini kul ile Allah arasında olan bir şey kabul ediyorlar Din Ticarete, Adalete, ekonomiye, eğitime karışamaz" Diyorlar halbuki Din toplumun refah ve Islahı için her alana karışır.
Devlet Dine karışacak, Din devlete karışmayacak bu Laikliğin var oluşuna aykırıdır. Laiklerin çoğu, Laiklik karşıtları Dini Siyasete, Dünya lıklara alet ediyorlar serzenişlerine bende katılıyorum. Bu laiklik tartışması nerden birden hortladı. Diyanet Reisi bir Adliye binasının açılışında dua okudu diye, Laikler boş dururmu. Bir zafer etkinliğinde bir çarşaflı kadın icat ettiler üstelik kadını zincire vurdular, tam bir barbarlık, Dindüşmanlığı, örtü karşıtlığı, bu çirkin görüntüye sebep olanları kınıyorum.
Açılışta dua okuyan hocamızı da alkışlıyorum. Ancak Din adamı siyasetçilere alet olmamak şartı ile Ülkemizin müzmin sorunları varken, Çözünler beklerken, bana göre bu boş seylerle uğraşmak, toplum fertlerini Laik, anti laik diye sınıflandırmak, asıl düşmanın ekmeğine yağ sürmektir.
Koca bir bakanlık (Ulaş tırma bakanlığı) ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı arasındaki,duraklarda U.. M..Tartışması bile aramızdaki nefretin dozajını gösteriyor. Ey laikler; Bu kafayla iktidar olmak istiyorsanız sittin sene beklersiniz. Laiklik adı altında mukaddes Dinimize saldırmanız markanızı, değişmediğinizi gösteriyor. bırakın laikliği, ülke sorunları ile ilgilenin,Sorunlarımız; Adaletsizlik, iş sizlik, borç, geçim sıkıntısı,yolsuzluk, kayırma,Vurgun, yolsuzluk,yokluk, pahalılık, fahiş zamlar ve yarına ümisizliktir.
Bu sorunlar çözüm beklerken, U..ve M..lerle gündem değiştirmeyin. laikliğin,demokrasinin, kemalizmin, Devletçiliğin nelerden korkuyosanız teminatı Muhafazakar Müsslümanlardır.
Bir dua okumakla laiklik elden gitmez unutmayın.Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.