banner2

Kutsal denilince en kutsal şey insandır. Kutsalların arasında insanın doğuştan dokunulmazlıkları vardır. Bunlar; Can, Mal, nesil, akıl,  Din, Dil ve Irzıdır. Bunların her biri Allah'ın Ayetlerindendir. Bunları korumada Din, dil, Irk, Mezhep bile aranmaz.

Irak işgal edilirken, milyonlarca insan barbarca katledilirken, Ebugureyb Cezaevinde Irza saldırının avazı yeri göğü inletirken, Kadim bir ülke hunharca işgal
Edilirken,yeraltı yer üstü zenginlikleri talan edilirken, Irak'ta medfun İmamı Azam, İmam Muhammed, imam Yusuf, Musa kazım, Tariklerin sertacı Abdülkadir'i Geylanı, şehitlerin serdarı H.Hüseyin, Hz.Ali RA. Ruhaniyetleri incinirken, Ümmet nerede diye haykırırken iki milyarlık ümmetin yönetenleri,yönetilenleri neredeydi sorumlulukları, yapacakları yokmuydu?

Irak'ı örnek olarak Verdim Suriye,Filistin, LibyaYemen Rusya'nın Ukraynaya saldırısı ve daha nice katliamlar Allah'ın ayetleri değil mi? Ayetler ciğnenmiyor mu? Mescidi Aksa'ya saldırı Dine kur'ana saldırı değil mi? herkes alışmış kınıyorum bende kınıyorum değişen bir şey yok.

Bu yazıyı güncel konu olan isveç'te Camii önünde kutsal kitabımız Kuran'ı kerim'in yakılması sonrası haklı olarak cılız da olsa İslam ülkeleri nin yöneticilerinin menfur eyleme reaksiyon göstermesi üzerine kuş Dili ile yazıyorum. Müeyyide olmadan bu saldırı ne ilktir nede sondur. Hele siyasete alet etmek ise Kuran'a en büyük hakarettir.

Dünya'da iki insan hakları beyannamesi var. Biri Nebevi veda hutbesindeki insan hakları beyannamesi, diğeri ise, beşeri sözde insan hakları beyannamesi ikisinden de insanlığa yöneticilerce bir şey verilmedi. insanlık saltanata, sermayeye kurban edildi. Adaletsizlik, Adaletsiz paylaşım, istibdat, hürriyetsizlik, hesap vermeme bunun örnekleridir

.insanın dışında Kur'an semavi kitapların hepsi, Camiler, kiliseler, Dinin Din adamları, papazlar, mezarlıklar, Ekmek, Su, Doğa, yer yüzünü tahrip etmemekte kutsallardandır. Asrımızda kutsallar çoğalmış, liderler efendiler, hazretler, sözde kutsaldır. maocuların maosu da kendilerine kutsaldır.

Canlı Cansız kutsallar bile kutsal sayılıyor. Müslümanlarca Mekke,Medine Kudüs,Eyüp Sultan,Ayasofya, Dergah, Mevlana, Sultan şeyhmus ,Kur'an da kutsaldır. Kusallara dil uzatmamak ,tahribatına göz yummamak Ahlak ilkerindendir. Herkes kendi kutsalını sever/sevmelidir.

Müslümanlıkta kutsallarda helal/haram aranır.  Dünyada canlı kutsallar Cansız kutsalları geçmiştir. Dünya da galip olabilmek için küfür nasıl ki tek millettir. Müslümanlarda tek ümmetir. müslümanlar arasında devletler bazında noktalar, bariyerler vardır. 1.1.1- 111 noktalar olursa birdir olmazsa yüz on birdir. Bu birlik için kim çalışıyorsa Allah yardımcısı olsun. Kim kandırarak fitne tohumları ekiyorsa Allah hidayet versin.

Kuran Allah'ın Kelamıdır. Kim ona el uzatırsa çarpılır. Müslümanlara düşen Kuranın Emirlerine uymak, yasaklarından da kaçınmaktır. Bu düstur kuran'a en büyük saygıdır. Din düşmanlarının kutsalımız Kuran'ı kerime bedevice saldırmalarını lanetliyorum
Güneş üflemekle sönmez. Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.