banner2

 

Kurban nedir? Nasıl bir aktivitedir? Özetle “Kurban, kelime anlamı ile yakınlaşma demektir. Buradan hareketle, kurban kesmek; Allah’a yakınlaşma gayesiyle, O’nun verdiği mallardan, kurban edilmesi mümkün olan birini, yine O’nun rızası için boğazlamak” demektir.

Kurbanın nasıl ve ilk olarak kimler tarafından emrolunduğu her Kurban Bayramı öncesinde Bilginler tarafından her platformda anlatılır…

Aslında “Kurban” demek yıllar sonra çocuk sahibi olma ümidini kaybetmek üzere olan bir babanın biricik bir oğlu oluyor, ismini “İsmail” koyuyor ve sonra sevilecek, oynanacak yaştaki oğlunu “Emrolunduğu üzere” keskin bıçağın altına alan “İbrahim” niyetidir.

Et’le buluşma ve “Et” bayramı değildir.

En sevdiğini en “Kutsalı” yoluna feda etmektir. Bu niyetle “Kurban” bayram edilir.

Bu bağlamda!...

Her Kurban Bayramı öncesinde “Kavurma şöleni” “Toplu hayvan kıyımı” “Caddeleri birbirine katan azgın boğa görüntüleri” “Çocuklara boğazlama anını ve kanı gösterme” gibi başlıklar altında Kurban’a ters bakışlar kıymeti kendinden menkul uzmanlar(!) tarafından basın-yayın araçları aracılığı ile zihinleri bulandırmaya devam edenler “Kurban”daki gayeyi kavrayamayanlardır.

Kurbanı kurban olarak yaşayanlara ne mutlu.

Kurbanınız “Kurban Bayramı” olsun!...

 

İLGİLİSİNE

Kin ve nefretin kurban edildiği gerçek bayramlara (Anonim)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.