banner2

Bizi Ramazan ayına kavuşturan Allah'a hamd olsun. Hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan diyoruz. Bu Yılki Ramazan ve Oruç biraz buruk geçecek.

Salgın hastalık nedeniyle vefat edenler için taziyelerimiz var. Öyle bir taziye ki, taziye evlerinde değil, baş sağlığı için dost akrabalarla evde bile değil, burukluğun birinci nedeni bu. En acı, ve buruk şey, Ramazan ayında Allah'ın evi kâbe kapalı, mescid-i Nebevî kapalı, Mesci di Aksa kapalı, Ülkemiz ve tüm İslam ülkelerinde Allah'ın evleri de kapalı.
Ne yaptık Allah’ım, diye yalvarmak lazım. Ramazan Ayı ve Oruçla ilgili çok ayet ve hadisler var Oruç geçmiş ümmetlere de farz kılınmış. Oruçta da vurgulanan tema kötülüklerden korunmak, Islah ve terbiye olmak, Nimetlerin kıymetini bilmektir. Diyebiliriz; Oruç tutmak, İnanmak İslam’ın temel taşlarındandır. Oruca İnanmamak hafife almak küfürdür. Oruç tutamayanlarla ilgili İlmihal kitapların da yeteri kadar bilgi mevcuttur. Bilgilerimizi yenilemede fayda vardır.

Bir müftü belki iyi niyetle veya Dinimiz kolaylık dinidir düşüncesi ile nefes darlığı olan biri nefesi kolaylaştırmak için oruçlu olanın sprey yani fisfis kullanması orucu bozmaz demiş. Yardımcısına ulaştım. ‘Oruçlu olana bu kolaylığı sağlamak, doğal süte su katmak. doğal sebze meyveyi hormonlaştırmaktır’ dedimse de hocamız Müftümüzün görüşüdür dedi.

Dini konularda sanal âlemde tartışmayı sevmem. İşin özü dini konularda bana göre sakat bir görüştür. Binlerce kişi hocalara inanarak bu yazıları okuyor. Bu konu ile ilgili çok kişi beni aradı. Hocam O zaman Oruçlu Sigara, nargile de içebilir. Suyu kaynatıp buharını da çekebilir. Dediler.İşin aslı Oruç tutamayan kişiye din ruhsatı vermiş.

Hasta genç ise iyileşince orucunu kaza, yaşlı ise bir Aylık tutamadığı Oruç günleri için fidye verir. Hepsi bu kadar. Piyasa kafa karıştırmalarla dolu olduğu için uyanık olalım. Bu Yıl virüs nedeniyle teravih Namazı da cemaatle Camilerde kılınmayacak. Camilerde mukabelede okunmayacak. Toplu duada yapılmayacak. Dünyanın sonumu? Dünya durmuş Allah akıbetimizi hayr eyleye...

Hani Dünya jandarmalığını yapan, Hak hukuk, İnsan haklarını tanımayan, vekalet Savaşlarını taşeronlarla yapan, yaptıran, İslâm ülkelerini kan gölüne çeviren başta Amerika, Avrupa birliği, Nato, Birleşmiş milletler, Dünya Bankası, İMF, Dünya sağlık örgütü, sözde insan hakları mahkemesi, sözde işçi dostu İLO, Daha niceleri… Hepsi mikroskopla görülmeyen bir virüse mağlup oldular. Allah’ın izniyle bu şer odaklarının kan üzerinden elde ettikleri servet sarayları, kat yatları yerle yeksan olacaktır. Alma mazlumun ahını çıkar aheste, aheste, Mazlumun ahı indirir şahı. Kurtuluş çaresi İslam’ı yani Dini düzen olarak kabul etmek ve oluşmasına çalışmaktır. Gerisi kalu kildir. Kura'nın indiği Ramâzan Ayı kurtuluşumuza, Uyanışımıza vesile olur İnşallah.. Yakup AS.’mın 12 Oğlundan en çok sevdiği Oğlu Yusuf AS. İse, Allah'ın da 12 Ay içerisinde en çok sevdiği Ay Ramazan Ayıdır. Dua, Sabır, Şükür ilkelerimiz olsun...
vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.