banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Urfalılar THY uçağına Göbeklitepe İsmi verilmesini İstiyor

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türk Hava Yolları’nın filosuna yeni kattığı Boeing 787-9 Dreamliner uçağına Göbeklitepe ismi verilmesi için düzenlenen ankete oy kullanma çağrısı yaptı.

Türk Hava Yolları’nın Twitter’daki @TK_TR isimli sayfasını paylaşan Vali Erin, “Türk Hava Yollarının yeni uçağına Göbeklitepe isminin verilmesi için oylarımızı kullanalım” notunu yazdı.

Türk Hava Yolları’nın Twitter’daki sayfasında “Yeni uçağımızın adı ne olsun?” adıyla #RüyaGibi etiketli bir paylaşım yaptı. “Sizlere #RüyaGibi bir uçuş deneyimi yaşatacak olan filomuzun yeni üyesi Dreamliner’ın ismine birlikte karar verelim” açıklamasının yer aldığı paylaşımın altında bulunan ankete aynı gün saat 19.15’e kadar 38 bin 630 oy verildi ve oyların yüzde 52’sini Göbeklitepe, yüzde 22’sini Zeugma, yüzde 19’unu Assos, yüzde 7’sini ise Perge isimleri aldı.

İki gün devam edecek anket sonucunda yeni uçağa en çok oyu alan isim verilecek.

Türk Hava Yolları’nın filosuna kattığı ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ı ABD’den Boeing’in Everett tesislerinden havalanarak, 26 Haziran 2019 günü saat 16:30’da İstanbul Havalimanına inecek.

Toplam 300 yolcu kapasiteli uçakta, daha önceki uçaklarda bulunmayan bir çok özellik bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.