Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_s7p3jnon4tk1hn5uuob9efkm04, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Urfalı Sanatçılardan Göbeklitepe Fuarına Tepki haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Urfalı Sanatçılardan Göbeklitepe Fuarına Tepki


Şanlıurfa fuar merkezinde diğer illerden çağrılan ressamlar için " Ünlü ressamlardan resim sergisi" bölümünde standların açıldı. Açılan bölümde Şanlıurfalı sanatçılara yer verilmediğini iddia eden Uluslararası Güzel Sanatlar ve Sanatçıları derneği (SANATDER) Başkanı Mustafa Dörtbudak, bu duruma tepki gösterdi.
Bu bir kabul edilemez ihmaldir, bu bir fiyaskodur diyen SANATDER Genel Başkanı Mustafa Dörtbudak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın 2019 yılını Göbeklitepe ilan etmesi bölge sanatçılarını sevindirmiştir. Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı adı altında açılan fuara derneğimizin ve sanatçılarımızın bilgilendirilmemesi / katılımlarının engellenmesi sanatçılarımızı derinden üzmüştür” dedi.
“Göbeklitepe yılında Göbeklitepe'nin bulunduğu bir şehirde Göbeklitepe temalı bir fuar hazırlayacaksınız ama içinde o şehrin ressam ve sanatçıları olmayacak” diyen Başkan Dörtbudak sözlerine şöyle devam etti: “Bizim burada herhangi bir kurumu yıpratma veya kişileri suçlama gibi bir niyetimiz yoktur ve düşünülemez ama Şanlıurfa da yıllarını sanata adamış yüz akımız Uluslararası üne sahip usta ressamlar bulunmaktadır. Mesala 55 yılını sanata adamış bir örnek, Ressam Nihat KÜRKÇÜOĞLU, örnek, Nakkaş ressam Abdurrahman BİRDEN, Avrupa’da yıllarını sanata adamış Ressam Hasan RASTGELDİ ve birçok ismini sayamadığımız ressamlarımız mevcuttur” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali temiz 4 yıl önce

Kültürsüz kültür müdürlerini sanat baş danışmanı sonrada genel sekreter yardımcısı yaparsanız sonuç bu olur, fiyasko efsane başkan fakıbaba ancak büyükşehir i kurtarır