Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_c5n9mnahctgrg3r98p8g96oij6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
TÜRAP, Urfa'da “Toplumsal Barış”ı masaya yatırdı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

TÜRAP, Urfa'da “Toplumsal Barış”ı masaya yatırdı

Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen toplantılarla sivil toplumun güncel meselelere bakış açısını, geliştirdiği çözüm önerilerini ve projelerini yerelde dinleme fırsatı oluşturan TÜRAP; kuruluşunun dördüncü yılında Şanlıurfa'da “Toplumsal Barış”ı masaya yatırdı. Sivil Toplum Kuruluşları, mülteci sorununun, terörün, ülkemizin komşularıyla yaşadığı problemlerin en yoğun hissedildiği şehirlerden birinde Şanlıurfa’da toplumsal barışın inşaası için bir araya geldiler.

Şanlıurfa'da TÜRAP IV. Genel Meclis Toplantısı,14–15 Mayıs 2016 tarihlerinde GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/GAPTAEM Şanlıurfa’dayapıldı. Programa Türkiye’nin farklı illerinden aile ve aile bireylerine yönelik çalışan Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Toplantı, El Birliği Derneği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, Sivil Toplumu İzleme platformu ve Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantının açılış paneli  İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği/İKADDER Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akyol başkanlığında El Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Handan Karataş, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ekinci ve İnsani Yardım Vakfı/İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla'nın konuşmacı olarak katıldı.

Panelde “Toplumsal Barışın İnşaasında İnsan Olmak” “İnsani Diplomasinin Önemi” “Toplumsal Barışta Ensar-Muhacir Kardeşliği” konular masaya yatırıldı.

TÜRAP BİRİM VE KOMİSYON ÇALIŞMALARI

* “Türkiye STK Çocuk ve Genç Platformu/T-STK ÇOGEP”

* “Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Engelli ve Aile Platformu/T-STK ENAP”

* “Türkiye STK Kadın ve Aile Platformu/T-STK KAP”

* “Türkiye Çocuk Evleri Platformu/TÜÇEV-P”

* “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Platformu/TÜBAM-P”

* “Toplumsal Cinsiyet ve Aile Komisyonu” çalışmaları değerlendirilerek, TÜRAP’ın yeni faaliyet alanları müzakere edilecektir.

GEZİ PROGRAMI

TÜRAP Genel Meclis Toplantısı, Şanlıurfa programı katılımcılara yönelik dözenlenen geziyle sona erdi.

2 gün süren toplantılar için bir sonuç bildirgesi yayınlanmadı.

Haber:Necva Gül/ www.balikligol.com 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.