banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Urfa'da Neden Risal-i Nur Adlı konferan düzenlendi

Şanlıurfa Mozaik Alışveriş merkezi konferans salonunda düzenlenen konferans hafız Yusuf Uşaklının Kurani kerim okunmasıyla başladı. 

Şanlıurfa Zehra Der şube başkanı Abdullah Beski Yıldız'ın Açılış ve selamlama konuşmasından sonra konferansa geçildi. Konferansı İsmail Şentürk Hoca sundu.

İsmail Şentürk Hoca "neden risalei nur" konusuna açıklı getirdi.

Şentürk Hoca; "Kuranın iman ilimlerini, ben imanın gözüyle ve kuranın talimiyle ve resülü ekrem (AS) dersiyle Üstad Bedüzzaman hazretlerinin bu kaynaklara dayanarak, kaleme aldığı tefsir medresenin 4 duvarını kaldırarak memleketi bir çobandan profesörüne kadar, kalbinde Allah hakında velevki bir kıvılcım talyanlar için bir Açık Öğretim üniversitesi olmuştur. bu külliyat dini doğru anlamada anahtardır. Asrı saatdetteki eğitim modaline kapıyı aralaşmıştır. çekirdek misal medres ilimlerini ve tasavuf ilimlerini mecz ederek her yaşın anlayabileceği bir şekilde kitaplaşmıştır" dedi.

 yaklaşık olarak 2 saat süren konferansa bayan erkek çok sayıda dinleyici katıldı.

Haber:Mehmet Kahraman / www.balikligol.com 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.