banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Şanlıurfa Kent Arşivi Önerisi TYB'de Gündem Oldu

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa şubesi Haftalık cuma toplantılarında bu hafta Şanlıurfa Kent arşivi oluşturulması için yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

Şanlıurfa Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet sarmış'ın önerisi ile gündeme gelen Şanlıurfa Kent arşivi ile ilgili yazarlar görüşlerini belirtiler.

Şanlıurfa'daki yayınlar gazete arşivleri ve geçmişten yayınlanmış dergilerin içerisinde barındıran bir kütüphane tipi Şanlıurfa Kent arşivi oluşturulması için Kent konseyi'nde girişimde bulunması istendi.

Kendisinin de Yazarlar Birliği üyesi olduğunu söyleyen Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, bu önerinin çeşitli kişilerden son zamanlarda duyduğunu belirterek, " önemli bir çalışma olacak. Fakat bu iş için Ehil birilerinin bu işe öncülük etmesi gerekir. Eğer işin ehli olan birileri bu işe öncülük etmezse geçmişte bu tür girişimler akamete uğradığı gibi bu girişimde akamete uğrar. Geçmişte toplanan arşivler bir şekilde çöpe gitmişti" dedi.

Yazar Mehmet Guli Aslan ise bu önemli çalışmanın dijital olarak da yayınlanmasını isteyerek oluşturulacak olan bir sen sitesiyle Dünyanın her yerinde şanlıurfalılar ve Şanlıurfa'ya meraklı olan insanların bu arşive ulaşmalarını sağlamak gerekir dedi.

Seyit Ahmet Kaya ise kendisinin daha önce yazarlarından olduğu Harran dergisini bu şekilde tamamen tartarak PDF ortamında dijital hale getirdiğini belirtti.

Şanlıurfa Kent arşivi konusunda yazarlar Yunusemre Gayberi Ömer aslan Mahmut Kaya Eyüp Azlal tarafından desteklenerek bu iş için yapılması gerekenlerin bir an önce yapılması için girişimlerde bulunmasını öneriler.

Gündemin sonunda Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen Bu konuyla ilgili Kent Konseyi olarak girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.