banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Şanlıurfa'da tarihi BOYAHANE çarşısının görüntüleri ortaya çıktı

Şanlıurfa'nın tarih ve turizmine çektiği görüntülerle katkı sunan ve tanıtımında önemli rol oynayan  Fotoğrafçı Mehmet Sadık Alican, bu kez Boyahane Çarşısı’nı ve Boyahane değirmeninin görüntüleyerek tarihi bir zenginliği tarihseverlere sundu.

Çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Mehmet Sadık Alican, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; “

Her gün binlerce kişinin farkında olmadan üzerinden geçtiği tarihi DEĞİRMEN ve BOYAHANE ÇARŞISI tüm ihtişamıyla ayakta duruyor.

BOYAHANE ÇARŞISI

Pamukçu Pazarı’nın batısına paralel olarak uza­nan boyahâne çarşısının altında bulunan bir yeraltı çarşısıdır. Bizans sarnıcı üzerine yapılmış olduğu söyleniliyor.

Boyahane çarşısının adına H.1153 (M.1740) tarihli Rızvan Ahmet Paşa Vakfiyesi’nde rastlanılmış olması yapının o tarih­lerde mevcut olduğunu göstermektedir. Ortasından Halil-ür Rahman su­yunun aktığı bu çarşı rutubetli olması, iplik ve ku­maş boyama sanatının terk edilmesi nedenleriyle 40 yıl kadar önce kapatılmıştır" dedi.

Şanlıurfalı tarihseverler tarafından bu görüntüler heyecanla takip edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.