banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

 Göbeklitepe Elden Gidiyor mu? MÜİSAD Açıklama Yaptı

MÜSİAD’dan yapılan açıklamada, “Kimselerin Göbeklitepe'yi alıp ta bir yerlere götüreceği yok. Göbeklitepe ancak varlığı ile bulunduğu şehre maddi ve manevi çok değerler katabilecek bir lütuftur. Bu lütuftan sadece Şanlıurfa ve bölgemiz değil ülkemiz dahi istifade etmelidir”
İŞTE O AÇIKLAMANIN TAM METNİ:
   Göbeklitepe Gerçeği

     1995 yılında bir tesadüf eseri dünya ve insanlık tarihini değiştirecek bir bulguya rastlanır ve yapılan kazılar sonucu Şanlıurfa'ya 15 km uzaklıkta bulunan bir mezrada 12.000 yıllık bir neolitik çağa ait yerleşke (tapınak) bulunur.Bulunan bu tapınak tarihi itibari ile artık bir şehrin değil,bir ülkenin değil insanlığın varlığına ait olduğundan dolayı tüm dünyanın ilgi odağı olmuştur.
  2018 yılı sonlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılını "GÖBEKLİTEPE YILI" ilan etmesi neticesinde bu tarihi mirasa olan ilgiyi daha da pekiştirmiştir. Burada anlaşılması gereken şudur her ne kadar şehir sınırlarında olsa da Göbeklitepe bir dünya mirasıdır. Bizler bu tarihi mirası sahiplenmekten ziyade sahip olduğumuz bu değerin bize neler katabileceği çabası içerisinde olmak zorundayız. Şöyle bir gerçek var ki; Göbeklitepe taşınabilir bir eşya değildir, bir arkeolojik bölgedir ve bu bölge de Şanlıurfa'da bulunmaktadır. Doğru yanlış birkaç gündür gündemimizi meşgul eden "Göbeklitepe elden gidiyor, sahip çıkamıyoruz başkaları sahip çıkıyor....v.s" çığırtkanca haberlere şahit oluyoruz. Kimselerin Göbeklitepe'yi alıp ta bir yerlere götüreceği yok. Tabii ki sınırlarımız içerisinde bulunan bu muhteşem bulgudan en iyi şekilde istifade etmeliyiz ama yıkmadan, kırmadan incitmeden incinmeden.
   Dediğimiz gibi bu benim deyip de sahipleneceğimiz bir meta değil. Göbeklitepe ancak varlığı ile bulunduğu şehre maddi ve manevi çok değerler katabilecek bir lütuftur. Bu lütuftan sadece Şanlıurfa ve bölgemiz değil ülkemiz dahi istifade etmelidir.
   Biz MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak, bir STK olarak hiçbir zaman Göbeklitepe'yi nasıl sahiplenelim diye düşünmedik aksine tüm dünya sahiplenmeli gelip görmeli, ancak sadece Göbeklitepe'yi değil, tüm semavi dinlerin peygamberinin atası olan Hz.İbrahim'in Makamı'nı, bu makamda bulunan dünyanın ilk ve tek açık hava akvaryumu Halil'ür Rahman Gölü,dünya da yine bir ilk olan Harran ilçemizdeki üniversiteyi Hz. Eyyüp Makamı'nı ve daha nicelerini şimdi bir yemek bir eşya gibi düşünüp patent alma çabasını bırakalım bu tarihi zenginlikleri önce Şanlıurfa, daha sonra ülke menfaatine nasıl kullanabilirizin kaygısı ve bilinci ile hareket etmek zorundayız. Biz MÜSİAD Şanlıurfa olarak yatırımcıları bölgeye çekmek adına gerekli adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz. Şehrimize bir zincir otel markası kazandırmak, konaklama, yatak kapasitesini arttırmak adına girişimlerde bulunduk. Bu yolda bize destek olan başta Sayın Valimize ve ilgili kurum yöneticilerine çok teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.