banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Musa K. Yılmaz Gaziantep'e Dekan Olarak Atandı

FETÖ'cülerin elinden alınan Zirve Üniversitesinden Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesine dönüştürülen ve rektörlüğüne de Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun atandığı üniversitede kurulanİslami İlimler
Fakültesine dekan olarak atanan  Prof. Dr. Musa Kazım YILMAZ, çalıştığı üniversiteye veda etti.

Balikligol.com sitemizde de uzun yıllardır yazılar yazan  Prof. Dr. Musa Kazım YILMAZ, herkese hakkını helal ettiğini belirtirken, herkesten de helallik istedi. 
27 yıldan beri Harran Üniversitesi İlahiyat
Fakültesinde  öğretim  üyesi olarak görev yapmaktığını söuyleyen Yılmaz, "Geçen hafta Gaziantep   İslam    Bilim    ve  Teknoloji   Üniversitesi   İslami   İlimler Fakültesine dekan olarak görevlendirildim ve bu hafta ayrılacağım. 27  yıllık  süre  zarfında  Üniversitemizin  memurundan  öğretim  üyesine  kadar  birçok  arkadaşla  şahsî  dostluklarımız  oldu.  

Gönül isterdi ki, tüm hocalarım, öğrencilerim ve dostlarımla tek tek görüşüp onlardan helallik  talep  edeyim.  Fakat pandemi sürecinde bu kolay olmayacaktır. Bu yüzden başta Sayın Rektörüm M. Sabri ÇELİK olmak
üzere, Harran Üniversitesinin tüm elemanlarından ve öğrencilerimden helallik talep ediyorum. Ben de hakkımı herkese helal ediyorum. Bu üniversiteyi, öğrencilerini ve değerli elemanlarını asla unutmayacağım. Kalın Sağlıcakla
Balikligol.com ailesi olarak yıllardır beraber çalıştığımız değerli bilim insanı Musa Kazım Yılmaz hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz. 

Musa Kazım Yılmaz Kimdir?

Tefsir araştırmacısı. 1954, Tulup / Mardin doğumlu. 1963 yılından itibaren yaklaşık beş yıl, köyünün hocası ve ağabeyi olan Dr. Ahmet Yılmaz’dan Arapça dersleri aldı. İlkokulu dışarıdan sınava girerek bitirdi. Diyarbakır İmam Hatip Lisesi (1973), Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi (1979) mezunu. Müftülük sınavını kazandıysa da bu göreve başlamayarak doktora yapabilmek amacıyla bir resmî kuruluşta işçi statüsünde çalışmaya başladı. Yüksek lisansını (1979) ve doktorasını (1986) tamamladı. Cizre’ye müftü olarak atandı (1987), bu görevde iken doçent oldu (1988). Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunda uzman olarak (1989) görev yaptı. 1995’te profesör oldu. Harran Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalında öğretim üyeliği (1993), dekanlık (1996-98) ve Temel İslâm Bilimleri Bölümünün başkanlığı görevlerinde bulundu.

Kur’an’da Aile (1994), Nasih ve Mensuh (1998), İslâm’ın Özü.

KAYNAK: Prof. Dr. Yakup Çiçek-Bünyamin Açıkalın / Türkiye İlâhiyat Fakülteleri Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Elemanları Biyografileri (2000), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.