banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Haberleri Urfa Haber ak parti Siverek

Minik öğrencilere evlilik provası yaptırıldı
Şanlıurfa merkezinde bulunan Şair Abdi ilköğretim okulu öğrencileri tarafından canlandırılan kına gecesi okul bahçesinde sergilendi. On dakika süren kına gecesini öğrenciler, öğretmenler ve veliler izledi.

Ressam Muharrem Çelik tarafından seneryolaştırılan kına gecesi Urfa’nın yüz yıl öncesine dayalı kültürel öğeleri gözler önüne getirdi. Urfa kültüründe düğün ve evlilikleri konusunda 7 yıl araştırma yapan Ressam Muharrem Çelik konuya hakim olduğundan dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kına gecesini canlandırmayı tercih etti.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çelik ‘’Amacım bu önemli günde çocukları hem eğlendirmek hem de geçmiş kültürlerine sahip çıkmalarını sağlamaktı. Bu nedenle sınıfımın tamamını kına gecesine dahil ederek gerek gelin kınası gerek damat giydirilmesi gerekse bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı çektiği halay grupları Urfa’nın kültürel öğelerini hatırlatmak yeniden hayata geçirmek için üzerime düşen bir sorumluluğu yerine getirdim.’’ dedi. Öğrencilerin mani ve türkü okumaları yöresel kıyafetleri ve düğünlerde belli başlı adetlerin kına gecesinde sergilenmesi izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Zaman zaman öğrenci velileri ve izleyiciler de zılgıt ve ıslıklarla geceye renk kattılar.



Öğrencilerden Giryaz Başkurt ‘’Öğretmenimizin böyle bir etkinlik hazırlaması bizleri çok mutlu etti.’’ diyerek sevincini dile getirdi. 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.