banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Medya ve Dijitalleşme Ruha-Der'de masaya yatırıldı

Ruha-Der’in yerel gazetecilerin katılımı ile düzenlediği toplantıda “ Medya ve dijitalleşme” ve STK’lar ile yerel medya ilişkileri ele alındı.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Ruha-Der Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren gazeteciler ile bir araya geldi.

Dernek binasında düzenlenen  “ Medya ve Dijitalleşme” konulu toplantıda ulusal ve yerel medyanın yaşadığı dönüşümün yanı sıra medyanın toplum ve sosyal hayat üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Toplantıda STK’ların önemi ve yerel medya ilişkilerinin de masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Ruha-Der Başkanı İbrahim Tanrıverdi Derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek; Gayemiz milli ve manevi değerlerine önem veren gençler yetiştirmektir. Bu manada gençlerimize yönelik çalışmalarımızı yürütmekle beraber toplumumuzun sorunlarına yönelik çalışmalarımızda yürütmeye gayret gösteriyoruz. Toplumun sorunlarını ve çözüm noktasında STK’ların çalışmalarını topluma yansıtma konusunda özellikle yerel medyanın katkılarını önemsiyoruz. Dolayısı ile yerel basın kuruluşları maddi ve manevi olarak desteklenmelidir ” diyerek katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür etti.

Kitle iletişim araçlarını iyi kullanmanın yetersiz olduğunun altını çizen Gazeteci Yazar Ömer Aslan; "İletişim araçlarının ieriklerini de üretmek lazım. Sosyo-Kültürel alanlardaki boşluk ve medyayı ihmal sonucu batının algılarına maruz kalıyoruz. Toplumun değerlerini yerle bir eden ve batı kültürünü empoze eden sinema, tiyatro, müzik yapıtlarının yerine bizim toplumun insani ve islami değerlerini anlatan içeriklerin üretilmesi ve güçlendirilen medya unsurlarıyla tüm toplumlara duyrulması lazım. Aksi durumda gençlerimizin rol model olarak gördükleri batı kaynaklı kişiler ile toplumumuz dejenere olur. Başta eğitim kurumu olarak faaliyet gösteren Ruha Der ve diğer eğitim merkezleri teknoloji dersini talebelerine vermeliler" dedi.

Davetlerinden dolayı Ruha-Der Başkanı İbrahim Tanrıverdi ve Dernek Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden konuk gazeteciler STK’ların toplum için önemine vurgu yaparak ; Toplumun faydasını kendilerine gaye edinmiş STK’ların çalışmaları gerçekten de takdire şayandır. Yerel medya çalışanları olarak bu çalışmaları topluma aktarmak, örneklik teşkil etmesi anlamında bu faaliyetleri desteklemek biz gazeteciler içinde hem habercilik anlamında hem de vatandaş duyarlılığı anlamında önemli bir görevdir” diyerek davetlerinden ve ev sahipliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ettiler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.