banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

İlk Kepçe Vuruldu! Kızılkoyun’da 2. Etap Yıkım Çalışması Başlatıldı

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartarak turizme kazandırmayı ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu Şanlıurfa’nın tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılması konusunda çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla bölgede 2. Etap yıkım çalışmaları için ilk kepçeyi vurdu.

Alanda incelemelerde bulunarak yıkım çalışmalarının startını veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Tarihimizi ortaya çıkaran önemli adımlardan birini daha atarak Şanlıurfa’yı güzelleştirmenin kıvancını yaşıyoruz’’ dedi.

Başkan Beyazgül: ”Şanlıurfa, bu çalışmalarla bir başka güzel oluyor. Tarihi güzelliklerini tarihi dokusunu ortaya çıkarıyoruz. Yıkılan bu alanlar halkımıza açılacak. Hemen alt kısım Şanlıurfa’nın asma bahçelerin, güllerinin, çiçeklerinin olduğu gülistanlık bire dönüştürülecek. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Hamarat Eller Çarşısını yıkarak yeşil alana dönüştürdük. Kızılkoyun Nekropol’ünün önünü de açarak Şanlıurfa’ya gelen turistlerin bu tarihi güzellikten mahrum kalmamasını sağladık. Şanlıurfa çekici cazibesiyle, herkesi kendisine çekecektir. Şanlıurfa, Gastronomi, Müzik, Tarih, Kültür ve tüm bunları içine alan bir kültür otağı konumundadır. Biz Peygamberler şehrine hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Halkımızın bize verdiği destekle en güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal: “ Peygamberler şehri Şanlıurfa’mın taşı toprağı altın, neresini kazsanız bir tarihi eser çıkıyor, bugünde burada Kızılkoyun projesinin ikinci etabı için bir araya geldik. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten burası belki de dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir yapı gün yüzüne çıkıyor. Şanlıurfa’ya turistler geldiği zaman emin olun gezmekle bitiremeyeceklerdir, Göbeklitepe’si ile Karahantepe’si ile Kızılkoyun’u ile ve mozaik müzemizle gezmekle bitirilmeyecek bir şehrimiz var” ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş tarihi değerlerimize önem veren bir belediye başkanı ile çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini iletti.

Başkan Kuş:” Kızılkoyun nekropolleri bizim için çok önemli ve çok değerli tarih anlamda, geçmiş tarihlerde tarihi dokunun en önemli alanlardan biridir.  Geçmiş dönemlerde ucubelerin yapılmasına müsaade edilmişti.  Büyükşehir Belediye Başkanımız hep zihinlerde algı anlamında yıkan başkan deniliyor evet yıkan başkan ama yıkarken tarihi dokuyu ortaya çıkaran başkan, tarihi değerlerimize önem veren bir belediye başkanı ile çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum.  Bugün de yıkılacak alanlar da aslında tarihi dokuyu ortaya çıkarılacak ve Şanlıurfa’mıza, Eyyübiye ilçemize ayrı bir renk kazandırılacak” dedi.

Mahalle Muhtarı Hüseyin Korkmaz:” Biz Şanlıurfa Muhtarları olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e, Milletvekillerimize, ilçe belediye başkanlarımıza, yöneticilerimize ve AK Parti’nin gençlik kollarından kadın kollarına kadar Şanlıurfa adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yıkım programına Başkan Beyazgül’ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Muhtarlar, STK temsilcileri, Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.