banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

İlci; Şanlıurfa’yı eğitim şantiyesine dönüştürdük

Sabahın erken saatlerinde Karaköprü İlçesinde yapımına başlanan 40 Derslikli ve 300 öğrenci pansiyonlu Kız İmam Hatip Lisesi inşaatı ile Milli Piyango Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 40 Derslikli 300 Öğrenci kapasiteli Lise inşaatlarına giderek yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yapımı devam eden okul inşaatlarını dolaştıktan sonra bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Şanlıurfa’nın her İlçesinde, her Mahallesinde bir okul inşaatımız var. Şanlıurfa’yı âdeta eğitim Şantiyesine dönüştürdük. Her gün bir okulumuzun inşaat temelini atıyoruz. Bu yıl yatırım programına aldığımız ve geçen yıldan inşaatları devam eden toplam 342 okul, 495 adet lojman, 30 Öğrenci pansiyonu, 17 Spor Salonu, 2 Çok Amaçlı Salon ve 27 Atölye inşaatlarının bir kısmına başlanıldı. Bir kısmının da ihaleleri yapılıyor. Tabi bu okulların yapımında bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başta Sayın Bakanımız ve Sayın Valimize eğitimciler adına çok çok teşekkür ediyorum. Bu inşaatlarımız bittiğinde Şanlıurfa Eğitim’deki hak ettiği yere gelecektir. Bunun için de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yine Şanlıurfa’ya 5 kampüs okul yapacağız bu yapacağımız kampüs okullarımızın üçünü Şanlıurfa Merkeze, birini Siverek ilçemize, birini de Viranşehir ilçemize yapacağız. Bu kampüs okullarımız 417 derslikli olup, toplam 10,000 öğrenci kapasiteli olacak. Bu okullarımızda Yüzme havuzu, 2000 öğrenci kapasiteli yurt, spor sahaları, spor salonları, yürüyüş parkurları, Uzay İzleme İstasyonu (Planetaryum) laboratuvarlar olacak, biz bunun için çalışıyoruz ve çalışamaya da devam edeceğiz. Bu inşaatları yaparken genç tecrübeli mesai arkadaşlarımın desteklerini hep yanımda hissediyorum. Şanlıurfa’da normal eğitime geçiş için gerekli olan derslik ihtiyacı en kısa sürede tamamlayacağız. İnşallah bu okullarımızın açılışlarını da büyük bir heyecanla ve devlet büyüklerimizin katılacağı bir törenle yapacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.