banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

İHH, Gençliğin İnşası için harekete geçti

 

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği tarafından gençlere yönelik iki oturumda ‘Gençliğin İnşası ‘adlı seminer düzenledi. Seminerde gençlerin durumu ve İslam ümmetinin son durumu hakkında bilgiler verildi. Bunun bu yönde yapılacak Seminerler dizisinin ilki olduğu öğrenildi.

İHH Şanlıurfa Temsilciliği binasında bulunan Mavi Marmara Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe İstanbul’dan gelen İMH gençleri, Batman Genç İHH’dan gelen öğrenciler, Urfa Genç İHH’dan öğrenciler, bazı STK temsilcileri, Dernek üye ve gönüllüleri katıldı. Bedir Ahmed’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan Programın açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa il Temsilcisi Behçet Atila, müslümanların en büyük sıkıntısının birlik/beraberliği sağlayamamaları olduğunu belirtti. Atila, “tüm dünya müslümanlarının birlik olması gerektiğini ancak bu şekilde müslümanların esaretten sıyrılıp dünyaya analık yapıp adalet dağıtabileceğini, ayrıca gençlerin çok ihmal edildiğini, biz Urfa İHH olarak ilkini şimdi yapacağımız Gençliğin İnşası Seminerlerimiz sıklıkla devam edecektir. Tüm gençlerimizi bu seminerlerimizi takip etmelerini istirham ederiz. Her seferinden İslam âleminin değişik coğrafyalarından âlim, entelektüel ve aydınlarımızı davet edip gençlerimizle baş başa bırakacağız inşallah” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan bölgenin âlimlerinden Eğitimci Yazar Mola Salih Turgut “Ümmetin Son Durumu ve Gençlerin Rolü” konulu bir seminer verdi. Turgut, komşu ülkede çıkan savaştan ve müslümanların kanının akıtılmasının arkasında İslam düşmanlarının yattığını belirterek bu tefrika ve kargaşadan ancak İslam ipine tutunarak kurutuluşa erişe bilineceğini ifade etti.

‘Müslümanlar İslam’a sımsıkı sarılırsa kurtuluşa ererler’

Müslümanların İslam dinine sımsıkı sarılmaya başladığı zaman Allah’ın yardımıyla büyük başarılar elde ettiğini belirten Molla Salih, “Ne zamanki, insanlar gaflete düşmeye başladılar, İslam’dan uzaklaştılar işte o zaman Allah’ın yardımından yoksun oldular ve başarısız oldular. Bu peygamber efendimizin zamanında da böyleydi günümüzde de böyledir” dedi.

Suriye’deki duruma da değinen Mola Salih Turgut, Suriye’deki insanların silahtan çok maneviyata ihtiyacının olduğunu ve şu anda özellikle İstanbul’da ve Türkiye’nin değişik illerinde birçok Suriyeli âlimin olduğuna dikkat çekerek bu âlimlerden istifade edilmesi gerektiğini söyledi. Molla Salih, Seyyid Kutup ve Hasan el Bena’dan da örnekler vererek gençlere sabırla, bilgi ile ve ihlasla hak davada gerekli gayreti göstermeleri gerektiğini belirtti.

İkinci oturumda ise Suriyeli âlimler Suriye savaşı ve müslüman Suriye’deki son durumu detaylı bilgi verdiler.

Yetkililerden alınan bilgiye göre bir sonraki program, 20 Şubat 2016 cumartesi günü yine aynı salonda ve yine iki oturumdan oluşacak, ilk oturumda Iraklı âlimler, İkinci oturumda ise Mısırlı âlimler gençleri bilgilendirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.