banner2
Öne Çıkanlar PTT 1. Lig Galatasaray Türkiye Urfa Haberleri Ahmet Fidancı

URFALI İŞ KADINI TECRÜBELERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Harran Üniversitesi Genç Girişimcilik Kulübünün organize ettiği Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi anfisinde yapılan "Tecrübe Paylaşımı" seminerine yüzlerce öğrenci katıldı.
Şanlıurfa Girişimci İş Kadınlar Derneği (SUGİSKAD) Başkanı Asuman Cevahir Yazmacı, öğrencilere dürüst ve kararlı olmaları halinde her türlü zorluğun üstesinden gelebileceklerini söyledi.
“URFA'NIN İLK KADIN GİRİŞİMCİSİYİM”
Urfa’nın ilk kadın girişimcisi olduğuna değinen Yazmacı; “2007 yılında 5 tane kadın ve 2 erkek arkadaşımızla birlikte Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneğini kurdum. 3 yıllığına bir işletme kiraladım. Turizmde yatırım yapmak için 3 yıl çok kısa bir süre. Sonra 6 yıllık bir uzatma kararı alındı. Güzel bir mekân oluşturduk, bir marka oluşturduk. 2014 yerel seçimlerinden sonra ise, Büyükşehir yasasına göre mekan Büyükşehir’e geçti. Sonra yerimiz başka arkadaşlara devredildi. Çalıştığınız mekanla bir bağımlılığınız oluşuyor. Bunda mutlaka bir hayır olduğuna hep inandım. "Allah mutlaka daha hayırlısını verecek. Bu yüzden böyle olmuştur" diye düşündüm” dedi.
“KADIN İŞLETMECİ OLMAK ZOR”
Öğrencilere kadın işletmeciliğin zorluklarını anlatan Asuman Cevahir Yazmacı; “Erkek egemen bir toplumda kadın işletmeci olmak zor. Başlangıçta kimse bir kadın tarafından yönetilmeye alışamamıştı. Ancak ben bir patron gibi değil de bu işi saygı ve sevgi çerçevesinde çözdüm. Ben çalışma arkadaşlarıma dürüst oldum. Hizmet sektörü çok zor ve keyifli bir sektördür. Dünyanın en ünlü kişisi olsanız bu kadar insanı tanıma şansınız olmaz. Başarı için dürüst, kararlı olmanız ve azminiz önemli. Her şeyin ötesinde teslimiyetiniz çok önemli. Allah’a dayanacaksınız. O’na teslimiyet göstereceksiniz” diye konuştu.
Seminer yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.