banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Göbeklitepe İçin Ankara’da Tanıtım Etkinliği Yapıldı

UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe için başkent Ankara’da Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu ve Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından tanıtım etkinlikleri düzenlendi. 
2013 yılında Ankara'da kurulan ve 32 ilde temsilcisi bulunan Şanlıurfa Platformu, Kasım ayında düzenlediği “Mesleğinde En İyiler” ödül töreninden sonra şimdi de Göbeklitepe Tanıtım Etkinlikleri kapsamında bir program yaptı.
Tanıtım toplantısına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal, Avrupa Birliği Komisyon Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın yanı sıra medya mensupları, bürokratlar, iş adamları, STK başkanları, TV yöneticileri, akademisyenler ve yargı mensupları katılım sağladı.
DEVRİM NİTELİĞİNDE KEŞİF
Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı, söz konusu etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Dünyanın orijinal hâliyle günümüze kalmış en eski tapınağı Göbeklitepe… Tarih sahnesinde ‘devrim’ niteliğinde bir keşif olarak tanımlanıyor. Sonunda UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras Listesi’ne alındı. Stonehenge’den 7 bin, Mısır piramitlerinden ise 7 bin 500 yıl daha eski. Geçmişi günümüzden 11 bin 600 yıl öncesine dayanıyor. En önemlisi ise bizlere insanlığın geçmişi ile ilgili yeni şeyler öğretirken, merak duygumuzu da kamçılıyor. Göbeklitepe  kültür turizmi anlamında ülkemiz için lokomotif görevi üstlenmektedir. Bu anlamda yerli ve yabancı turist açısından cezbedici bir mekan olarak öne çıkıyor. 
Tüm insanlığa ait olduğu şüphe götürmez olan bu kültür mirasına nasıl sahip çıktığımızı, kültür ve tarihe olan saygımızı ve insanlık adına taşıdığımız görev bilincimizi bu fırsatla tüm dünyaya gösterebiliriz. 
Şanlıurfa Platformu olarak çalışmalarımızın merkezine başta Şanlıurfa olmak üzre, bölge ve ülkemizi koyduk. STK olarak, bir nebze olsun ülkemize katkımız olursa ne mutlu bize.”
Daha sonra Şanlıurfa milletvekilleri, Gülender Açanal ve Kasım Gülpınar birer konuşma yaptılar.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda Göbeklitepe konulu 25 sanatçının eserlerinin sergilendiği resim sergisi, Göbeklitepe konulu sinevizyon gösterisi, Kültür ve Turizm bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu saz sanatçıları tarafından ''Göbeklitepe Semaisi'' adlı eserin icrası   ve Göbeklitepe Paneli gibi etkinlikler yapıldı.
Kokteyl, toplu fotoğraf çekme ve panelistlere plaket takdiminden sonra program son buldu.
Reşat Kuşçuoğlu/ANKARA
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali mithat inan. Bu duyuru keşke önceden yapılsa idi herkesin haberi olsaydı. Urfaiçin kurulandernek vevakıfların biribirinden haberleri olsa bu gibi toplantılara katılım veyararlanma daha çok olurdu. Lütfen duyuruyu sadece yakın çevremize değil zamanınd 4 yıl önce

Ali mithat inan. Bu duyuru keşke önceden yapılsa idi herkesin haberi olsaydı. Urfaiçin kurulandernek vevakıfların biribirinden haberleri olsa bu gibi toplantılara katılım veyararlanma daha çok olurdu. Lütfen duyuruyu sadece yakın çevremize değil zamanınd