banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Emir Preldzic 4

Büyükşehir'den Germuş açıklaması

Büyükşehir'den yapılan açıklamada,'' Şanlıurfa'nın tarih ve turizmine katkı sağlayacak her yapının her ören yerinin gerek ihyası gerekse restoresi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü sorumluluğu bugüne kadar almış bulunmaktayız.

Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalar da bu yönde gerçekleşmiştir.Geçtiğimiz aylarda başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül tarafından tarihi yapı yerinde incelenmiş olup çeşitli girişimlerde bulunulmuştur.


Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızca projelendirme çalışması yapılarak Anıtlar Yükek Kurulu'na sunulmuştur.Restorasyon kararı alınan ören yerinin 2022 yatırım planlamasına dahil edilmesi beklenmektedir.Ayrıca tarihi tescilli bir yapı olan Germuş Kilisesi imarla bağdaştırılamaz ve civar bölgelerinde herhangi bir imar çalışması da bulunmamaktadır.

Germuş Kilisesi özelinde konuyu ele aldığımızda İl kültür Turizm Müdürlüğü ve proje ortakları arasında resmi işlemler devam etmektedir.''ifadelerine yer verildi.

Başkan Beyazgül ise: "“İnsanlık tarihinin sıfır noktası” şehrimizde, ören yerlerimiz bizim hazinemiz. Germuş'da Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar ve Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat  ile 13 Eylül'de incelemelerde bulunmuştuk. Planlanan çalışmalarla şehrimiz yeni bir destinasyon kazanacak." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.