banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Bitlis'in tarihi yerleri yok olmaya yüz tutuyor

Yetkililerin kayıtsız ve duyarsızlığından dolayı yok olmaya terk edilmiş medeniyetlerin beşiği olan Bitlis’in tarihi yerleri, görenlerin içini burkuyor.

Bitlis’in tarihi köprüleri, külliye ve medreseleri, kervansaray ve tarihi evleri yok edilmeye terk edilmiş durumda. Rus işgalinin yaşandığı dönemde dahi tarihi yerleri bu kadar tahrip edilmeyen Bitlis, her geçen gün geçmişinden soyutlanıyor.

Duhan ile Başhan Kervansarayı, Şeyh Garip ile Hacı Hasan Türbesi, Yusufiye Medresesi ve Evsel Ağa Köprüsü basta olmak üzere onlarca tarihi yer adeta kendilerine uzanacak bir eli bekliyor.

Tarih kokan kentte, son zamanlarda tarihi yapılar üzerinde yapılan betonlaşma nedeniyle kentin tarihi yapısı yok edildi.

Betonlaşmaya izin verilmeyen yapılar ise bir bir yıkılarak yok oldu. Yaşanan duruma halkın tepki göstermesine, mahalle muhtarlarının konuyu defalarca basın yoluyla gündeme taşımalarına rağmen Valilik, Belediye ve Kültür Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililer herhangi bir girişimde bulunmuş değil.

Bitlis’in tarihi yapıları sadece seçim zamanlarda meydanlarda dinlendirilen seçim malzemesi haline gelirken halk, şehrin tarihine sahip çıkılmasını istiyor. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.