banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Binbaşıoğlu, arşivini memleketine bağışladı

Şanlıurfalı folklor araştırmacısı Halil Binbaşıoğlu, 50 yıllık arşivini memleketine bağışladı

Şanlıurfalı folklor araştırmacısı Halil Binbaşıoğlu, büyük emekler sarf ederek hazırladığı 50 yıllık arşivini memleketine bağışladı.

Binbaşıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada söz konusu arşivi bir bebek gibi koruyup bugüne kadar getirdiğini belirterek, “Artık yaşım ilerledi. Vefatımdan sonra bu hazinenin kaybolmasına gönlüm razı olmadı” dedi.

Akla gelen gelmeyen Şanlıurfalı sanatçıların sesli, görüntülü türkülerini, şarkılarını, söyleşilerini büyük bir keyifle toplayarak arşivlediğini belirten Halil Binbaşıoğlu, bundan sonraki görevin Şanlıurfa Kültür Müdürlüğü başta olmak üzere, bütün Şanlıurfalılara ve özellikle de Şanlıurfa medyasına düştüğünü söyledi. Hazine değerindeki bu arşivin kaybolmaması için zaman zaman soruşturulması gerektiğini hatırlatan Binbaşıoğlu, şunları söyledi:

“Doğum büyüdüğüm memleketime karşı görevimi yerine getirdiğimi sanıyorum. Üniversite öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra memleketim Şanlıurfa’ya döndüm. Yıllarca burada görev yaptım.

O zamanki adıyla YSE (Yol-Su-Elektrik) Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde hizmet verdikten sonra YSE İl Müdürü olarak görevimi sürdürdüm. Daha sonraki yıllarda Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcılığı ve son olarak da Şanlıurfa’da kurulan Uluslararası Hava Limanı’nda koordinatör olarak hizmet verdim. Asli görevlerimi yerine getirirken Şanlıurfa’nın kültür hizmetinde de bulundum. Mesaim dışında Şanlıurfa müziğini arşivledim.

Sanatçılarımızın televizyon, radyo programlarını takip edip kayıt yaptım. Emekli olduktan sonra Hatay’ın Dörtyol ilçesine yerleştim. Şanlıurfa’dan ayrı olmama rağmen gönlüm memleketimle hep beraber oldu. Kentimi hep takip ettim. Yaşım ilerledi. Koliler dolusu arşivimi ancak memleketime emanet edebilirdim. Öyle de yaptım. Bu konuda şimdi huzurluyum.”

Müslüm AKTÜRK / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.