banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Belediye CAZ'cılara Urfa'da konser verdirtti

Amerikalı Klasik Oda Müziği Grubu “Trio Chicago and Friends” (Chicago Üçlüsü ve Arkadaşları), Şanlıurfa Belediyesi ve ABD Adana Konsolosluğu işbirliğinde Urfa’da ücretsiz bir konser verdi.

 

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Urfalılar ilgi gösterdi. Yaklaşık 150 kişinin izlediği konserde raha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Adan ve çevre illerde seyirci karşısına çıkan Trio Chicago ve Friends (Şikago Üçlüsü ve Dostları), bu kez de Şanlıurfalılarla buluştu.

 

Amerika Klasik Oda Müziği Grubu’nun Lideri, Kemancı Elliott Golub, kemancı ve viyolonist Marlou Johnston, Piyanist Kay Kim ve flütçü Laura Hamm ile Türk asıllı soprano Suna Avcı'dan oluşan grup, ABD'li bestekârların eserlerinin yanı sıra, Türkçe eserlerde seslendirdi.

 

Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı konser sonunda Urfalılar grubu ayakta alkışladılar.

 

Konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trio Chicago & Friends Amerikan Müzik Grubunun Lideri Elliott Golub, Urfa’da konser vermekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Urfalıların misafirperverliğine ve sıcakkanlılığına dikkat çekti.

 

Konser sonunda sahneye gelen Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, davetlerini kırmayarak kente kelen ve Urfalılara ilk kez caz konseri sunan grubun sanatçılarına teşekkür ederek birer şükran çiçeği takdim etti.

 

TRİO CHİCAGO AND FRİENDS    

Trio Chicago & Friends Amerikan Müzik Grubu, kültürel elçiler olarak her yıl dünyada çeşitli ülkelere turneler düzenliyor. Grup daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir ve Malatya’da konserler verdi. Grup, konserlerindeki stilistik çeşitlilik, yürüttükleri master sınıfları ve gittikleri yerlerdeki öğrencilerle gerçekleştirdikleri eğitimlerle tanınıyor.

 

Kısaca, TC&F olarak da anılan grup, Gershwin, Ellington, Bernstein, Copland, Pat Metheny, Cole Porter ve Irving Berlin gibi Amerikan kompozitörlerin müziklerini icra ediyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.