banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Başkan Beyazgül Göbeklitepe’den Çağrı Yaptı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, herkesi 12 Bin yıllık tarihi ile dünyanın en kadim kentlerinden biri olan açık hava müzesi olarak nitelendirilen Şanlıurfa’yı görmeye davet etti.

Turizm sezonun başlaması ile bölgenin en büyük turizm cazibe merkezi olan Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ve birçok kuruluşun iş birliği ile Turizm ve Tarihi alanlarda büyük çalışmalar yapıldı. Dönemsel olarak yeni yeni tarihi bulgulara rastlanan ve tüm dünyayı sarsan Şanlıurfa turizm sezonunda gelecek olan misafirlerini karşılamaya hazırlanıyor.
İnsanlığın ilk tarımla uğraştığı ve tüm tarihi bilgileri alt üst eden Şanlıurfa Göbeklitepe’de incelemelerde bulunan Başkan Beyazgül, herkesi bu kadim topraklardaki tarihi güzellikleri görmeye davet etti.

Yüzyılın en önemli arkeolojik keşifinin Göbeklitepe olduğunu belirten Başkan Beyazgül, “12 bin yıllık Dünyanın en eski Tapınağı Göbeklitepe’nin keşfi bilinen tüm ezberleri bozuyor ve tarihin yeniden yazılmasına vesile oluyor. Yüzyılımızın en önemli arkeolojik keşfi olarak kabul edilen Göbeklitepe, Bundan tam 12000 yıl önce, yaptıkları hiç de küçümsenemeyecek bir uygarlığın varlığını bütün kanıtları ile sunuyor bize. Şanlıurfa; ateşle suyun, acıyla tatlının, sevgi ve kardeşliğin dahası farklılıkların ahengini yansıtan müstesna bir şehridir. Urfa, Hz. İbrahim’den kendisine miras kalan misafirperverlikle, dört mevsim huzur ve güven içinde misafirlerine ev sahipliği yapabilen bir tarih ve turizm şehirdir. Bütün bu güzellikleriyle yalnız görülmesi değil yaşanılması, havasının solunması gereken medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa’ya yolunuz mutlaka düşmelidir. Bütün misafirlerimizi Şanlıurfa’ya bekliyoruz” dedi.

Göbeklitepe ziyaretlerinde Başkan Beyazgül’e Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan eşlik etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.