banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

2021’de fitre ne kadar? Fıtır sadakası ne demek?

Fıtır sadakası ya da fitre Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadettir. Peki fitre 2021 yılında ne kadar oldu?

Fıtır sadakası ya da fitre Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadettir.

Peki fitre 2021 yılında ne kadar oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılı fitre miktarını açıkladı. Ramazan ayına kısa bir süre kala Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada, '2021 fitre miktarı ne kadar?' sorusuna yanıt verildi.

2021 yılı fitre ücret en az 28 TL olarak belirlendi. 28 TL'nin altında fitre verilemezken, üzerinde istenilen ücret ödenebilir.(RHA AJANS)

Anahtar Kelimeler:
Fıtır SadakasıFitre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.