banner2


Hastalıklar iki çeşittir. Maddi ve manevi hastalıklar. Maddi hastalıkların tedavisi yan etkileri olsa bile ilaçlardır. İlaç sektoründe öncelik insan sağlığı değil, kapitalizmin emici hortumu para kazanma, servete servet katma sarhoşluğudur.

Diğer hastalık ise manevi hastalıktır. Manevi hastalığın maddi ilâcı yoktur. Manevi hastalığın tek bir ilacı var oda islam Dinindedir. Başka ilaçlar aramaya gerek yoktur. Hiç bir ilaç, kanun, yönetmelik, Yalanı, gıybeti,i ftirayı, kalp kırmayı, vurgun, hırsızlığı, ötekileştirmeyi, önleyemez.

Allah korkusu her şeyin başıdır. Çünkü Allah'tan korkmayandan kork demişlerdir. İmamı Gazali "VİCDANDA OLMA YAN ADALET KANUNLARLA TATBİK EDİLEMEZ." Der.

Toplumda öyle hastalıklarımız var ki, toplumu komalık hâline getirmiş bunların başı teknoloji bağımlılığıdır. Her ailede kaç fert varsa o kadar telefon var. telefon büyük bir nimet ancak kötü kullanılıyor.

Otobüste, uçakta, evde, çarşıda, pazarda, Yaya, oturanda, parkta, genç, yaşlı her kes telefonla oynuyor. Telefon elinde Siğara tüttüren kadınlar ise çabası. Bu hal beyinleri yıkıyor.

Manevi hastalıkların bulaşmasında baş aktörlerdir. Televizyonların imha, yıkım dizileride telefon bağımlılığı gibidir. Başka bir hastalık bağlılığı sarhoşluğu marketlere can siperane koşmak alış veriş fanatikliğidir. Sormadan,sorgulamadan, param nereye kime gidiyor demeden işsizlerin çoğalmasında payım var düşünmeden.

Başka alışveriş mekânları varken marketlere bağımlı olmak,israfında kollarındandır. Devasız korona hastalığı gibi toplum fertlerine bulşan müzmin manevi hastalıkların bedelide çok ağır olmuştur. borçlu olmayan kalmamıştır. Komşuluk,akrabalık, dostluk, vefa, bitmiştir. Dini ibadet olan Hac Ümrede Camiler bile manevi hastalık larımıza deva olmamıştır. suç, hata, kusur biz de iken, suçluyu başka yerde aramışız.

Kabe Allah'ın evi iken,tavafta telefon ekranlarından maç seyredenler olmuş, liderini şeyhını kabede gösterenler olmuş, oteli, yemeği, Şirketi, diyaneti, Hocayı beyenmeyenleri de katsanız mevlada kabe tavafını bizden almış. üç Ayların içindeyiz Ramamazan gölgesi üzerimizde tüm kötülüklerimizin izalesine vesile olsun. Karşı olduğum fakirlere  Ramazan paketleri reklamları başlamış, Fakire nakit verilmesi arzumdur

Hayır sahiplerinin hayrını mevla kabul buyursun Istanbul sözleşmesinin feshile ortalık çok sisli, Kadınlar cenahı evde horozluğu kadına vermeye çalışıyorlar. (latife) bir yer de iki horozda kavga eder.

Annelerimiz kimseye alet olmasın Tüm annelere selam olsun. Başta korona illeti  maddi ve manevi hastalıklarımızı Rabbül alemin def eylesin. vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.