banner2



Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda Avusturyalı Tina Fischer adlı bir bayan ressam tarafından  “Halepli Küresel” adlı resim sergisi açıldı.
Haleplibahçe mozaiklerini konu alan resim sergisinde, bir Avustralyalı olarak hiçbir hassasiyeti olmadan ve sansür kullanmadan resim yapmış. Kendi kişisel mezhebi ve ya sanat anlayışının müsaade ettiği ölçüde resimler yapmış.
Tablo olarak değerlendirilirse gerçekten çok güzel resmedilmiş. Sanat harikası resimler yapmış.
Buraya kadar her şey güzel.
 Ama sergide Aşil figürlü bir tablo vardı ki; sergiyi gezen herkesin tepkisini çekti.
Aşil adı verilen Savaş Tanrısını müstehcen bir şekilde anadan üryan resmedilmesi sergi açılışına gelen 70’li yaşlardan bir amca bu duruma tepki gösterdi. Belediye Başkanı Fakıbaya’ya hitaben; “başkan, bu resim’i kaldırın bu ahlaki değil” dedi.
Tam o sırada sergiyi Fakıbaba ile birlikte gezen Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Hiçbir taşkınlık yapamayacak bu yaşlı insanın ağzını eli ile kapatarak kapıya doğru itmesi yaşlı amcayı daha da sinirlendirdi.
Müslüman toplumumuzun güngörmüş yaşlı fertlerine yapılmayacak hareket, sırf sanat adı altında sergilenen üryan tabloyu medeni bir şekilde kaldırmasını istediği için bu şekilde bir muamele yapılması çok kötü bir durum.
Bu sergi açılmadan önce yaşlı amcanın ağzını kapatmaya çalışan yetkililer neden münasip bir dille sanatçıyı ikna ederek o tabloyu sergiden çıkarmadılar. 
Bu tablo hangi sanat ahlakı çerçevesine oturttuklarını o yaşlı amcaya ve şahsında tüm Urfalıya açıklasınlar.
Urfa’da hiç kimse Urfalıya sanat adı altında salyangoz satamaz.
Peygamberler şehrinde, kamu imkânları ile hiç kimse tarafından kabul görmeyecek milletin ahlak ve değerlerine ters tabloları sanat kisvesi ile sergilemek cüretinde bulunmak kimin haddine.
Bu tür rezaletlikler mutlaka cezalandırılmalı.  Bu yapılmasa her kes kamu imkanları ile istediği rezaleti yapar. Milletin ensesinde poza pişirir.
Sayın Fakıbaba’ya düşen de, bu rezaletin hesabını sormaktır.  3 gündür ne o tablo sergiden kalktı. Ne de yaşlı insana yapılan o muamelenin hesabı soruldu. “o benim başkanım” sloganı ile özdeşleşen o yaşlı insanlara yapılana muamelenin hesabını Fakıbaba Sormazsa millet bu işin faturası ona çıkarır.
 Sergideki müstehcen bir tabloya tepki gösteren bir vatandaş, “Peygamberler Şehrine bu yakışmaz, ahlak kalmamış” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.