banner2

"O gün zalim ellerini ısırır ve derki,Keşke peygamberle yol alsaydım. "Yazık bana keşke filanı dost edinmeseydim"  Bana geldikten sonra beni zikirden saptırdı. Şeytan insanı yardımsız bırakır." Furkan suresi ayetler 27/28/29

"Kişi dostunun dini üzerindedir.o halde her biriniz dost edineceği kişiye dikkat etsin."  Hadis Ebu davud Trz. "Kişi sevdiği ile beraberdir." Hadis Buhari edeb 96. "Kadın şu dört şey için nikahlanır 1.Malı için 2.Soyu için 3.Güzelliği için.4.Din darlığı için. Siz dindar olanı alın ve seçin. Eliniz dert görmez." Müslim Nikah "

 "üç şey Ademoğlunun saadetindendir. 1. Saliha bir kadın.2.Geniş bir ev 3.Güzel bir binek" Müsned 1/168.
Yaşam alanımızla ilgili dinimizde her şey var.Yollar belirlenmiş.Yeterki okuyalım doğrularla amel edelim. Dünyada iyi dost iyi arkadaş edinmek Dinimizin emridir. İyi dost arkadaş esans satan gibidir. Uzaktan bile kokusunu alırsın kötü arkadaş dost ise uyuzlu mahluk gibidir. Bulaşma riski vardır. Nimetler, imkânlar ne kadar çoğaldı ise gerçek arkadaşta dostta O kadar azaldı.

Asrımızda Dünyalık dostlar çok olabilir. Ahirette bu dostlukta günah hamallığı vardır. Bir hadiste Allah için sevin Allah için buğz edin buyrulur.bu ölçülerin hepsi sarsılmış.

Eş aranırken bile maddiyat,çok maaş, mevki makam dini emirlerin önüne geçmiş. Aile yuvalarımız büyük darbeler almış. Evlilikler azalmış boşanmalar çoğalmıştır. Evleneceğine, çoğa lacağına genç nesilce köpekler beslenmektedir.

Asır Bina ve Zina asrıdır. Geniş evler Müslümanın, İnsanın saadetindendir bu evler yüksek katlarla beton yığınlarına bürünmüş. Insan fıtrat ve yaşantısına en uygun ev çeşidi tek kat ve avlulu evlerdir.

Geniş evden kasıt evin zineti çocukların olması ve misafirin O eve gelip gitmesidir O evlere değil misafir Ana-baba bile giremiyor.

Son kelam yiyecek içecekleri hormonlu olanların neslide hormonlu olur. Allah'tan ümit kesilmez yapabilecekleri yapacağız doğruların taraftarı ve savunucusu olacağız.

Din ilahidir koruyucusu da Rabbül Alemindir. Dünya saltanatını Tağuti düzenleri  tahkim etmek için kimisi Dini, kimisi, Dili kimiside Irk üstünlüğünü kullanarak Din dışı servetlerine servet katmıştır.

Teba ise alkışçısı olmuştur. Ümmet anlayışı dışında hakiki dost aramak bulmak karanlıkta kayıp edileni aramak gibidır. Mevla cümlemizi gerçek dostlarla bu luşmayi nasip eylesin.
Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.