banner2

 

Korku insanin fıtratında mevcuttur. Her insan bazı şeylerden korkar. Korkunun helali var harami vardır. Müslümanın görevi helal olan korkuyu prensip edinmektir. Allahtan korkmak korkuların başında gelir. Büyüklerimiz Allah’tan korkmayandan kork demişlerdir. Allah korkusunu kalbinde taşımayan inşan frensiz araba gibidir. Allah’tan korkmayan insan din dişi her şeyi mubah görür yalan, iftira, gıybet, dünyalık elde etme korkusuzun ilkeleridir. Korkusuz yazarken, karayı beyaz beyazı kara, kötüyü iyi, iyiyi kotu gösterir. Ekranlar, cerideler korkusuzların yalanları ile doludur. Beşeri yönetim sistemlerinde memur, amirden, işçi patrondan, işveren devletten, Milletvekili Parti liderinden, evlat ana babadan, mürit şeyhinden, küçük devletler fil devletlerden, tacir maliyecilerden, Şoför radardan, buna benzer tüm yaşam alanlarında insanin hayati hep korkularla geçer. Bu yazdığım sınıflarda Allah korkusu izindedir. Dünyalık elde etmek için hakki ketmedenler, batılı hakk gösterenler, soygun, din dışı sistemi İslami kılıflarla ayakta tutmaya, korumaya çalışanlar korkusuz insan tipleridir.

Kanuni Sultan Süleyman ölümüne yakın vasiyet eder, ben ölürsem şu kapalı sandığı da benimle mezara koyun der. Ecel gelir Kanuni vefat eder sandığı da getirirler sandığı mezara koyacakları an, birisi durun bunun dini boyutunu kadıdan soralim. Devrin kadısı Ebu Suud Efendidir. Soruyu sorarlar kadı sandığın mezara gömülmesi caiz değildir fetvasını verir. Cenaze defnedilir. Kadi merakla şu sandığı açın bakalım içinde ne var sandık açılır. Başta kadının yüreği hoplar sandıkta ne var diye? Kanuninin yönetimi suresince Ebu suudun padişaha yap yapma verdiği tüm fetva evrakları var. Fetvayı veren Ebu suud hüngür hüngür ağlar ey paşa sen Allaha hesap verirken, beni dayanak yaptin, ben kimi dayanak yapacağım der. İbret tablosu, Allah’a isyan bayrağını çeken düzen ve koruyucularına fetvalar verenlere duyurulur. Amelde İmamımız olan İmamı Azam Ebu Hanife Bağdat’tadır. Devrin padişahı kendisini kadı yapmak istemektedir. İmam ısrarla ret etmektedir. Sebebi sorulduğunda padişahın haramlarına nasıl fetva verebilirim, ben Allahtan korkmayı tüm makamların üstü sayarım der ve zindana atılır.

Televizyon vaizlerine, siyasetin peteklerinden beslenen, yağcı ve bencil sözde Din hocalarına ibret olsun. Yeni kutsal beldelerden geldim Ramazan ayı boyunca yine kutsal beldelerdeyim. Mevla’m şuurlu bir şekilde herkese gidip gelmeyi nasip etsin. Tüm ümmet renkleri kutsal beldelerdedir, Canli putlar, cahiliye adetleri ne yazık ki, ümmet fertlerinden silinmemiş, Kur’an okunuyor anlatilmiyor. Ummet fertleri din adına parsellenmiş, her gurubun başında bir tapınak bir ağlama duvarı var. Bu din anlayışı okuduğumuz din anlayışı değildir. Sayın Diyanet reisimiz Din görevlileri ile ilgili (Atanmış din görevlisi değil, adanmış din gönüllüsüdür) din görevlisi diyor. Amenna Sayın başkan keşke öyle olsa yakından takip edilse, kalite çok düşük piyasa gerek resmi gerek gayri resmi, İlimsiz, amelsiz, sakalsız, kolsuz, bıyıksız, takkesiz, kıldırğaçlarla doludur. İyilerine hürmetlerimi sunuyorum Allah sayılarını çoğaltsın. Ülkenin gündemi çok değişken, trafik canavarı can almaya devam ediyor. Piyasalarda durgunluk halkın kaderi, Seçim evetle sonuçlanınca kan duracak, çok şey değişecekti, meddahlar öyle diyor ve yazıyordu, kan akmaya devam ediyor, kokmuş sistem daha da kuvvet buluyor hep o kadar.

Eğitimde, adalette, hatta diyanetin dininde, ekonomide, sosyal paylaşimda, tum alanlarda eski tas eski hamam, karma eğitimi kim değiştirirse alkışlarım, laf çok icraat yok, her şey oy avcılığı, Faiz, zina kimin umurunda, hakkı hâkim kılma anlayışı beyinlerden silinmiş, var olsun devam etsin korunsun soygun düzeni, benimki de serzeniştir. Demokrasi, Laiklik Avrupa hayranlığı, sistemin İman esaslari. Referandum surecinde, AB. Ve ABD ye hep rest çekildi, Hamasi nutuklar atıldı. Seçim sonrası söylemler yumuşamış, dostluktan beraber çalışmaktan bahsediliyor. Beşeri siyasette dun dundur, bugün bugündür kuralı halen geçerlidir. Anneleri dul bırakanlar, namuslarını kirletenler, Annelere yetimler hediye edenler, Anneleri ağlatanlar, utanmadan Anneler gününü kutladılar, mimsiz medeniyetler kadınlara cahiliye adetlerini yaşatıyorlar. Kadını sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Cennet Anaların ayakları altındadır mesajını kadına İslam dini vermiştir. Biz anneyi her gün severiz öldükten sonra bile... Şer odaklar, küresel güç odakları Müslümanın hem malı hem canı ile uğraşıyor küfür odaklarından imdat istemek, acizliğin ifadesidir. Gâvurdan Müslüman’a dost olmaz hele gavur onlara muhalif dindar bir lideri hiç sevmez yöneticilerimize mevlam izan nasip eylesin. Biz kuldan değil, Allahtan korkarız, Ramazan Ayı Kur’an ayıdır. Kur’an okunmalı, anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatilmalidir. Tüm dertlerin devası Kur’an da dır başka yollar aramayın Allahtan korkanların kılavuzu Kur’an dır. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.